TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Provincies Zuid-Holland en Overijssel, gemeente Amsterdam, V.E.E.O.N., Netherlands Maritime Technology (NMT) en ElaadNL Eerste stap naar zero emissie veerponten

  Nederland kent meer dan 300 veerponten. TwynstraGudde heeft in samenspraak met scheepsbouwers, leveranciers, exploitanten, overheden en brancheorganisaties de mogelijkheden van batterij-elektrische en brandstof-elektrische aandrijving in beeld gebracht. Door samenwerking wordt een patstelling doorbroken.

  In mei 2017 heeft TwynstraGudde een Innovatietafel georganiseerd rond het onderwerp Zero Emissie Veerponten. Kansen kwamen in beeld, maar het benutten van die kansen bleek lastig. Er is nog geen grotere Nederlandse veerpont die honderd procent elektrisch vaart. En de industrie investeert nu eenmaal niet in nieuwe technologie als er geen klanten zijn. Andersom moeten overheden en exploitanten eerst vertrouwen hebben in zero emissie techniek om dit type ponten in concessies te bestellen. Een patstelling.

  Een nieuwe coalitie

  logo-veerpontAls vervolg op de innovatietafel hebben de provincies Zuid-Holland en Overijssel, de gemeente Amsterdam, V.E.E.O.N., Netherlands Maritime Technology (NMT) en ElaadNL een publiek-private coalitie opgericht. TwynstraGudde heeft in opdracht van deze coalitie een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van zero emissie veerponten, de technische mogelijkheden, de relevante kosten via een Total Cost of Ownership model en de mogelijke vervolgstappen. We hebben gesprekken gevoerd en enkele sessies georganiseerd rondom scheepstechnologie en infrastructuur, zowel batterij-elektrisch als waterstof-elektrisch. Bij vier concrete cases hebben we de mogelijkheden uitgewerkt.

  Binnen twaalf jaar

  De studie toont aan dat we alle nieuwe veerponten in Nederland in twaalf jaar naar zero emissie kunnen brengen. Marktpartijen kunnen de technologie leveren. Er zijn weliswaar hoge investeringen mee gemoeid, maar de TCO (total cost of ownership) over een periode van 15 jaar is vergelijkbaar met die van dieselaandrijving.


  Vertrouwen is gegroeid

  Met de uitvoering van de studie is een nieuwe samenwerking ontstaan en is het vertrouwen gegroeid, zowel in samenwerking, het financiële plaatje als in de technologie. Daarmee is de patstelling doorbroken. De partijen zijn bereid om verder samen op te trekken. Daarmee is een win-winsituatie binnen bereik. We hebben aanbevelingen gedaan voor de volgende stap: het voortzetten van de coalitie en het realiseren van pilotprojecten. Daarnaast zijn er kansen om zero emissie veerponten een aanjager te laten zijn voor een bredere zero emissie georiënteerde maritieme industrie in Nederland.

  Voortbouwen op ervaringen

  TwynstraGudde bouwt met dit project voort op de ervaringen die met ‘Zero emissie busvervoer’. Ook in dat project zijn nieuwe samenwerkingsverbanden gesmeed die inmiddels hebben geleid tot oprichting van de Stichting Zero Emissie Busvervoer. Deze stichting zet zich in om vóór 2025 alle vijfduizend openbaar vervoerbussen in Nederland zero emissie te laten rijden. Onze toegevoegde waarde in beide trajecten is dat we vanuit een onafhankelijke positie alle relevante partners bijeenbrengen.

  Blijf op de hoogte van de laatste inzichten.

  Lees het krantenartikel 'Vaart achter duurzame ponten Bergsche Maas' waar gesproken wordt over de slag naar verduurzaming op een betaalbare manier en waar onze eindrapportage wordt aangehaald.

  Podcast 'De waterstofwijzen uit het Oosten'

  Luister ook de podcast ‘De waterstofwijzen uit het Oosten’ die wij in samenwerking met BNR Nieuwsradio hebben gemaakt. Het bouwen van de eerste inlandse fabriek voor groene waterstof is een flinke opgave. De investering is groot en een sluitende businesscase is moeilijk. In Zutphen hebben initiatiefnemers hiervoor de perfecte locatie gevonden. Samen met partijen uit de regio proberen zij daar een grote stap voorwaarts in de energietransitie te realiseren.

   

  Neem contact op

  Alle mensen

  Neem contact op

  Alle mensen