Aanpak Veranderstrategie ontwikkelen of toetsen

Voor organisaties die een verandering willen doorvoeren of hun strategie daarvoor willen toetsen, biedt TwynstraGudde de werksessie veranderstrategie. Doel van zo’n werksessie is dat je een doordachte diagnose stelt over de verandering in jouw organisatie en hiervoor een praktische veranderstrategie ontwikkelt. Deze strategie kan je vervolgens direct zelf toepassen.

 

De werksessie veranderstrategie is een workshop op maat die een halve tot een hele dag duurt. In zeven stappen onderzoeken we gezamenlijk welke interventies het beste bij de verandering in jouw organisatie passen. Daarbij werken we met het verandercanvas en de veranderkundige theorie van het kleurendenken. We richten de werksessie in afhankelijk van wat je al weet van het kleurendenken en afhankelijk van hoever je bent met je veranderstrategie. We kunnen samen met jou een strategie ontwikkelen of de veranderstrategie en interventies die jij al bedacht hebt toetsen.

Verandercanvas als hulpmiddel

Om de werksessie een duidelijke structuur te geven, gebruiken we het verandercanvas. Dit is een methode om in zeven helder afgebakende stappen van veranderidee tot een aanpak en acties te komen. Het verandercanvas helpt om een diepgaande diagnose te stellen van de verandering die je voor ogen hebt en te zien wat de kern van het verandervraagstuk is. Als we daarover gezamenlijk duidelijkheid hebben geschapen, weten we welke veranderstrategie en interventies het meest kansrijk zijn voor jouw organisatie.

'Dankzij de werksessie met TwynstraGudde hebben we nu scherpe reflectie op de interventies die we doen voor onze klanten richting codekwaliteitsverbetering.'
Benjamin Jurg, Chief Quality Officer TIOBE

Voorbereiding werksessie

Het uitgangspunt voor de werksessie is dat je van tevoren al enige kennis hebt over het kleurendenken. Hierdoor kunnen we in de sessie onze focus zoveel mogelijk richten op jouw verandervraagstuk. Daarom vragen we je voorafgaand aan de werksessie de kleurentest te doen. Daarmee scherp je je veranderkundige visie aan. Ook vragen we je om je huidige interventierepertoire in kaart te brengen. Hiervoor hebben we een tool ontwikkeld die je inzicht geeft in de interventies die je al beheerst en in welke andere interventies ook mogelijk zijn. In Het Groot Interventieboek lees je hier meer over.

De kleur van jouw organisatie

Tijdens de werksessie gebruiken we het kleurendenken om samen met jou na te gaan welke kleur jouw organisatie heeft, maar ook welke kleur de opgave heeft. Dit helpt bij het bepalen van wat nu precies een effectieve veranderstrategie kan zijn voor het verandervraagstuk waar jij mee te maken hebt. Dit kan verrassende inzichten opleveren. Vaak zijn er meer interventies mogelijk dan je denkt. Wij helpen je om goed inzicht te krijgen in alle opties die je hebt en daaruit de meest kansrijke keuze te maken.

Van strategie naar uitvoering

Met de veranderkundige kennis die je tijdens de werksessie en het doorlopen van het verandercanvas opdoet over jouw organisatievraagstuk, kan je weloverwogen vervolgstappen zetten. Op grond van de veranderstrategie die je in de sessie hebt ontwikkeld of getoetst, weet je welke concrete interventies waarschijnlijk maximaal effect hebben. Na de werksessie ben je in staat om te motiveren waarom de interventies die je kiest waarschijnlijk de juiste zijn in de context waarin jij werkt in jouw organisatie.

Meer weten?

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.