Workshop Workshop kleurendenken

De kleurentheorie is ontwikkeld is door Léon de Caluwé en Hans Vermaak van TwynstraGudde. Het is een theorie die ondersteunend is aan veranderingen binnen organisaties. Het kleurendenken maakt de verschillende opvattingen die betrokkenen over veranderingen kunnen hebben, zichtbaar en bespreekbaar.

Toegevoegd door Dorine Wesel op 5 februari 2020

De kleurentest die daarbij wordt ingezet, is een wetenschappelijk gevalideerd instrument. Deze test laat zien dat er vijf groepen van verandertheorieën naast elkaar bestaan en dat er niet slechts één weg is die naar Rome leidt. TwynstraGudde heeft de workshop kleurendenken ontwikkeld. Hierin gaan groepen mensen onder leiding van ervaren adviseurs met de kleurentest aan de slag. De workshop geeft je een leuke, inspirerende, blikverruimende ervaring. Je krijgt meer inzicht in het denken en handelen tijdens veranderingen van jezelf en van anderen. Verder biedt de workshop concrete handvatten voor het werken aan veranderingen in jouw organisatie.

workshop Inzicht in verandervoorkeuren

Twee varianten

De workshop wordt aangeboden in twee varianten.

Een korte variant van één dagdeel bestaat uit een introductie over veranderen, het invullen van de kleurentest en een uitleg over de uitkomst ervan. Wij illustreren de uitkomsten met inspirerende filmpjes, verhalen en aansprekende voorbeelden. In een interactieve vorm krijgen de deelnemers de gelegenheid voorbeelden uit hun eigen praktijk in te brengen en in kleuren te duiden.

Tijdens de lange variant (een hele dag) wordt de kleurentheorie bovendien op een concrete casus of opgave binnen jouw organisatie toegepast. Hierdoor ervaar je direct de kracht van het kleurendenken.

Ervaar welke rol de kleuren spelen in verandertrajecten. Lees meer over het Kleuren Interventie Game (K.IN.G) 

Jouw resultaat

De workshop kleurendenken geeft inzicht in jouw eigen favoriete stijl van veranderen en in de stijl die jouw collega’s hebben. Je krijgt inzicht in de kleuren die dominant zijn in jouw organisatie. De kleurentest biedt een gemeenschappelijke taal waardoor het mogelijk is om over de stijl van veranderen te praten. Je herkent je eigen en andermans kwaliteiten, allergieën en valkuilen. De workshop geeft inzicht in de kleur die in jouw organisatie bepalend is en je krijgt een handreiking om die kleur bij jouw veranderopgave toe te passen.

Ik ben geïnteresseerd in de workshop kleurendenken

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.