Veranderen Medewerkers meenemen in veranderingen

Medewerkers krijgen te maken met andere manieren van (samen)werken. Wij helpen energie los te maken. We brengen persoonlijke ambities en strategische doelen bij elkaar.

Een verandering heeft veel impact op mensen. Teams worden bijvoorbeeld anders samengesteld of werkwijzen aangepast. Je krijgt te maken met andere collega’s, functies, taken en manieren van werken. Er zijn mensen die er vol voor gaan, anderen vinden het moeilijk om hun vertrouwde werkwijze los te laten. Als veranderaar krijg je zeker te maken met weerstand. Bedenk dan dit: weerstand is ook een vorm van betrokkenheid en geeft veel informatie. Luister ernaar. Vraag je af: waar zit de energie? Eén ding is zeker: als je veranderingen van bovenaf oplegt, mis je kansen.

De weg vrijmaken voor verandering

Helderheid is in deze veranderende wereld belangrijker dan zekerheid. Dat is onze overtuiging. Daarom bieden wij medewerkers (vernieuwende) handvatten die duidelijkheid scheppen in het verandertraject. In meerdaagse modules, vernieuwende workshops, inspirerende trainingen of via begeleiding ‘on the job’ onderzoeken wij persoonlijke drijfveren, ambities, overtuigingen en sterke en zwakke kanten. Soms kan een kleine verandering van perspectief de weg vrijmaken voor een totaal andere manier van werken.

Het resultaat is een klimaat waarin gepraat wordt over de verandering, waarin men er zin in heeft. Mensen voelen zich thuis in de veranderde organisatie en geven energie aan de collectieve doelen. Sommige medewerkers hebben zelfs de potentie om te groeien. Waar nodig helpen wij die potentie verder te ontwikkelen.

Enkele voorbeelden van onze interventies, instrumenten en workshops zijn:

  • Waarderend kijken naar verandering en weerstand
  • Slim omgaan met macht en belangen
  • KleurenInterventieGame
  • Cultuurkwadranten
  • Het Changelab 
  • Hoe maak ik een veranderplan?
  • Spelsimulaties zoals 'De kooi' en de 'Tower of power'. 

Wat ga je morgen anders doen? Herijken van je focus

Je hebt als leidinggevende de kans om met je team te ontdekken wat je hebt geleerd van de situatie die is ontstaan door het Coronavirus. Niet weer over tot de orde van de dag, maar leren van hoe de organisatie zich heeft aangepast. Wat willen we juist behouden, wat is veranderd en hoe borgen we dat samen? Lees hoe je dit samen met je team kunt aanpakken.

Snel en effectief veranderen met de TwynstraGudde Kleurentest

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.