TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Blog Vijf redenen waarom je Aimi nodig hebt om een succesvol project portfolio te managen

  Je hoeft maar één artikel over innovatie te lezen om te begrijpen dat moderne organisaties tegenwoordig grote risico’s lopen als ze innovatie en creativiteit niet onderdeel maken van hun portfolio. Typische kenmerken voor een kleine start-up, maar hoe bereik je dit als groot gevestigd bedrijf? Een grote uitdaging is om goed zicht te houden op het totale portfolio van de organisatie en op basis van deze informatie de juiste keuzes te maken. We hebben hiervoor slimme software ontwikkeld (Aimi). In dit blog benoem ik vijf redenen waarom ik Aimi inmiddels als een onmisbare collega zie.

  Toegevoegd door Jacqueline van Duijvenbode op 22 januari 2021

  Aimi biedt inzicht in je totale portfolio en is een platform om samen te werken.

  Reden 1: de elementen van portfoliomanagement

  Om het projectenportfolio succesvol te maken kijk je naar de relatie tussen de strategie (waarop zet je in?), de sturing op projecten (hoe meet je de voortgang van innovaties?) en hoe dit leidt tot keuzes voor het management (op basis van KPI’s). Aimi biedt een portal voor deze belangrijke onderdelen van portfoliomanagement. Aimi maakt de verbinding tussen deze elementen zichtbaar: de projecten zijn gekoppeld aan de doelstellingen die onder de strategie vallen. Daarnaast biedt Aimi informatie om vanuit het management beslissingen te nemen over investeringen op basis van de data van de projecten, bijvoorbeeld door proces of uitkomst KPI’s.

  Reden 2: je strategie tot leven brengen

  Mooi als zo’n strategie tot een prachtige plaat verwerkt wordt, één keer gedeeld met alle collega’s en vervolgens de jaren daarna op de plank ligt. Jammer, want er wordt veel werk verzet om projecten te laten slagen. De basis van Aimi is de innovatiestrategie. Onder de strategie formuleer je doelstellingen en creëer je toetsbare KPI’s waaronder de innovaties in projecten worden gerealiseerd. Zo beland een strategie dus niet op de plank maar wordt continu gebruikt om te bepalen of de juiste dingen nog steeds gedaan worden.

  Bij het innovatieteam van een groot installatiebedrijf zijn nieuwe innovatiedoelstellingen opgesteld. Ze zochten alleen nog een goede manier om hierop te kunnen sturen en wilden meer inzicht krijgen in de initiatieven uit de organisatie om zo te zorgen dat teams van elkaar kunnen leren. Mede door de inzet van Aimi is er inzicht en een sturingsvorm gecreëerd voor de initiatieven die onder de innovatiedoelstellingen vallen.

  Vijf tips hoe je je project portfolio succesvol maakt

  Reden 3: grip op je portfolio

  Het dashboard van Aimi biedt inzicht op het totale portfolio. Het geeft inzicht in budgetten, voortgang, trends en knelpunten van projecten en doelstellingen zodat je alle informatie hebt om keuzes te maken. Aimi geeft ook inzicht in afzonderlijke innovatieprojecten tot het niveau van mijlpalen, acties, issues en besluiten. Daarnaast geeft het overzicht in de planning van deze initiatieven.

  Reden 4: samen innoveren

  Het portaal van Aimi geeft toegang tot informatie over innovatie in de organisatie en stimuleert interactie en ideation (ideeënbus) van medewerkers.

  Wil je ook de verbinding leggen tussen je projecten en de hogere strategische doelen in je organisatie? Volg de 1-daagse training.

  Reden 5: je bent vaker aan het innoveren dan je denkt 

  Als mensen denken aan innovaties denken ze vaak aan disruptieve innovaties als bijvoorbeeld Uber ooit was voor de taxi-industrie. Maar innovatie is veel meer dan dat. Een goed innovatieportfolio bestaat uit verbeteringen van kernproducten, toevoeging van aanverwante producten en ruimte voor vernieuwingen die meer transformationeel of dus disruptief zijn.

  Aimi werkt goed voor deze drie horizonnen. Ook juist als je veel werkt met verbetering van je kernproducten kan Aimi veel hulp bieden.

  Bij een vastgoedorganisatie speelde de uitdaging dat het management onvoldoende zicht had op de projecten die in de organisatie werden uitgevoerd. Zo werd op verschillende plekken aan projecten gewerkt om bijvoorbeeld legionellapreventie door middel van sensoren te verbeteren. Ook werd gewerkt met strategische doelstellingen maar was het moeilijk de verbinding te leggen met de bestaande initiatieven en hier dus op te sturen. Door het inzetten van Aimi wordt er nu beter gestuurd op de projecten en wordt meer kennis gedeeld, waardoor de succeskans is toegenomen.

  En nu?

  Met de inzet van Aimi kun je als organisatie de succesratio van portfolio’s verbeteren. Vanuit een heldere innovatiestrategie en concrete doelstellingen wordt de voortgang in projecten en programma’s nauwlettend gevolgd.

  Wil je een sneak peek in hoe Aimi eruit ziet? Download hieronder de quick-guide.

  Download quick-guide

  Tien succesfactoren

  Wij hebben een whitepaper geschreven over de grondbeginselen van succesvol portfoliomanagement. Het visueel maken, zoals met Aimi, is één van de succesfactoren. Aan de hand van tien succesfactoren en praktijkcases heb je praktische handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. Download het whitepaper hieronder.

  New call-to-action

  Over dit onderwerpen verder doorpraten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om te zien of Aimi ook voor jouw organisatie inzetbaar is.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen