Opleiden 1-daagse training Portfoliomanagement

Je bent al enigzins bekend met de wereld van projecten en programma’s. Maar tegelijkertijd vraag je je af op welke manier jouw organisatie tot de keuze van de juiste projecten en programma's komt. En hoe je op het geheel van lopende projecten en programma's kunt sturen. Deze ééndaagse training gaat in op deze en andere aspecten van portfoliomanagement. 

Deze vragen staan centraal bij de 1-daagse training Portfoliomanagement:  • Welke projecten en programma's moeten wel starten en welke niet?
  • Hoe kan een afwegingskader daarbij helpen?
  • Wie gaat waarover en wie betrek je bij welke stap?
  • Hoe houd je overzicht over je projecten en programma’s?
  • Welke werkafspraken maak je voor de sturing op het geheel?

In het kort

Datum

Donderdag 8 juni 2023.

Duur van de opleiding

1 dag van 09.00-17.00 uur.

Prijs

€ 995- excl. btw.

Doelgroep

Bestuurders, lijn- en portfoliomanagers en beheerders of portfoliocoördinatoren. Project- en programmaleiders en hun medewerkers.

Locatie

Bij TwynstraGudde, Oliemolenhof 14A in Amersfoort.
Routebeschrijving

Inschrijven

De training heeft een zeer praktijkgerichte insteek. We reiken tools aan die helpen bij het ordenen en managen van jouw portfolio, zodat je de juiste projecten en programma’s kiest en doordacht omgaat met de beschikbare capaciteit, expertises en financiën.

Programma

De relatie tussen portfoliomanagement en strategische doelen van de organisatie
We starten met het gesprek over de bedoeling van portfoliomanagement en de samenhang met de strategische doelen en de dagelijkse praktijk van de organisatie. Vervolgens nemen we je stapsgewijs mee in het proces van portfoliomanagement. Daarbij behandelen we alle relevante vragen en aandachtspunten over het afwegen, selecteren en prioriteren van projecten en programma’s. We staan tevens stil bij de inhoud en het belang van een afwegingskader, op maat voor jouw organisatie.

Wie gaat waarover?
Aansluitend stellen we de organisatie van portfoliomanagement centraal. Denk daarbij aan de verschillende rollen die ingevuld kunnen en moeten worden. We belichten de rol van de lijn- en portfoliomanagers en -beheerders. Maar ook aan het samenspel met en tussen het managementteam, het bestuur, de project- en programmaleiders en anderen.

Op maat oplossingen om na de training toe te passen
We zoeken daarbij continu naar de toepassing van de theorie op de context en organisatie van de deelnemers. Er is voldoende ruimte om jouw specifieke rol en situatie te bespreken. Zo leer je de theorie direct toe te passen en eindig je de training met praktische verbeterpunten, die je direct in de praktijk kunt toepassen.

schema portfoliomanagement

Schematische weergave portfoliomanagament

Opbrengst

Na afloop van de bijeenkomst weet je wat portfoliomanagement is én op welke manier je dit in je organisatie kunt toepassen. Na de training ben je beter in staat om:

  • Een afwegingskader te maken en te hanteren voor je organisatie.
  • Projecten en programma’s op een eenduidige en gedragen manier te prioriteren.
  • De verbinding te leggen tussen de projecten en programma's en de hogere strategische doelen in je organisatie.
  • Overzicht te houden van de lopende projecten en programma’s en de voortgang van het portfolio.
  • Afspraken te maken over de rolverdeling binnen de organisatie rondom portfoliomanagement.
New call-to-action

Doelgroep

Deelnemers zijn betrokken bij het managen van projecten en programma’s of van het gehele portfolio binnen zijn of haar organisatie: bestuurders, managers, maar ook medewerkers van een Projectmanagement Office en project- en programmaleiders.

Kosten

De kosten voor deelname aan de training bedragen € 995,-- per deelnemer, exclusief 21% btw. Deze prijs is inclusief handout en catering gedurende de dag. 

TwynstraGudde is maatschappelijk betrokken. Vanuit ons community programma ‘House of Impact’ bieden wij één plaats bij deze training kosteloos aan voor een deelnemer uit een maatschappelijke instelling/goede-doelen-organisatie die afhankelijk is van externe giften of donaties. Neem voor informatie over de mogelijkheden contact op via opleidingen@tg.nl

Annuleringsvoorwaarden

In het belang van de training en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen gaan deelnemen. Vanuit één organisatie kunnen maximaal twee deelnemers tegelijkertijd deelnemen. Dit komt de kwaliteit van de training ten goede. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een vervanger laten deelnemen. Indien je wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl . Bij een niet tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de prijs van de training geheel in rekening te brengen. 

Waarom TwynstraGudde?

Wij bieden deze training tweemaal per jaar aan. Portfoliomanagement is een van de expertises van TwynstraGudde. Met onze kennis van en ervaring met verschillende projecten en programma’s weten we theorie en praktijk met elkaar te verbinden. 

Neem bij vragen gerust contact met ons op, ook voor de mogelijkheden van een in-company training op maat voor jouw organisatie.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.