TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Essay Design thinking binnen de overheid

  Overheden hebben te maken met complexe transitievraagstukken. Zij zijn zoekende hoe deze goed op te pakken. De design thinking aanpak helpt hen hierbij. In het essay Design thinking binnen de overheid delen prof. Kees Dorst (University of Technology Sydney) en André Schaminée hun ervaringen en kennis van deze methodiek.

  Toegevoegd door André Schaminée op 5 maart 2021

  Design thinking is een methode om met optimisme en een open houding vorm te geven aan een onzekere toekomst. Het is een (min of meer) gestructureerde benadering, waarbij discussies vanuit standpunten en belangen omgebogen worden naar een lerend, co-creatief proces vanuit waarden en drijfveren. Op basis van deze waarden en drijfveren wordt een nieuw, vaak radicaal ander, verbindend perspectief ontwikkeld.

  In het essay Design thinking binnen de overheid gaan prof. Kees Dorst en André Schaminée in op wat design thinking is, hoe dit in de praktijk werkt en hoe je deze methodiek succesvol toepast binnen transitievraagstukken. Dit essay kun je via onderstaande button downloaden.

  Download essay

  Het essay is tot stand gekomen in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om zo waardevolle lessen te delen. Het is primair bedoeld voor het publieke domein: voor ambtenaren en bestuurders van de overheden die een rol hebben in het vormgeven van een transitie en ook verantwoordelijk zijn voor het proces van samenwerking. En die dan merken dat je vroeg of laat met andere transities en andere partijen te maken krijgt, omdat de transities in elkaar grijpen.

  Design thinking binnen de overheid-blog

  Veel gestelde vragen en antwoorden?

  In april hebben we twee online bijeenkomsten georganiseerd, waarin lezers van het essay, en iedereen die geïnteresseerd is in het toepassen van de design thinking methodiek binnen de overheid, hun vragen konden stellen aan prof. Kees Dorst en André Schaminée. De vragen en antwoorden zorgden voor een verdieping en verbreding van het essay. In een blog heeft Oukje van Merle, als onderdeel van het social design team van TwynstraGudde, een inkijk gegeven in een aantal interessante vragen en antwoorden. Van ruimte krijgen om design thinking toe te passen tot inbedding in de organisatiecultuur. Vijf vraag-en-antwoorden met vele tips & tricks.

  Luister ook naar deze podcasts, waarin o.a. André Schaminée meer vertelt over de social design aanpak in de praktijk.

  Heb jij een vraag?

  Heb je een vraag over het essay? Of heb je een andere vraag over design thinking? Vul dan onderstaand formulier in. André Schaminée of een collega beantwoordt deze dan op korte termijn.

   

  Lees ook:

  Ja, ik heb een vraag

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen