Podcasts Social design

Social design is een effectieve manier om een oplossing te vinden voor taaie maatschappelijke vraagstukken. Het helpt om deze vraagstukken op een andere manier aan te pakken. Met de frisse blik van ontwerpers en in co-creatie met de eindgebruikers komen we tot oplossingen. Benieuwd naar hoe we deze aanpak in de praktijk toepassen? André Schaminée, partner social design bij TwynstraGudde, vertelt hier meer over in deze twee podcasts. 

Toegevoegd door Esther van Koot op 29 juli 2021

Podcast - Maar hoe dan?

Het Hoogheemraadschap van Delfland staat voor de uitdaging om een transitievraagstuk als klimaatadaptatie begrijpelijk te maken voor de mensen die het betreft, zodat zij betrokken worden en in beweging komen om een steentje bij te dragen. In onderstaande podcast vertellen José Kooi, beleidsadviseur Klimaatadaptatie bij het Hoogheemraadschap van Delfland, en André Schaminée over hoe de ontwerpaanpak hierbij helpt.

 

Podcast - Het Bouwdepot

Het Bouwdepot is een pilot waarin thuisloze jongeren een jaar lang een vast maandelijks inkomen ontvangen, om zelf te bouwen aan hun toekomst. André Schaminée mocht meekijken in de keuken en vertelt in deze podcast over hoe ze nu verder kunnen met dit project in co-creatie met de politiek en het systeem.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe de social design aanpak kan helpen bij jouw vraagstuk? Vul onderstaand formulier in en we nemen op korte termijn contact met je op.

Ja, ik heb een vraag

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.