TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Blogreeks: 7 van 7 De structuur van het contract bij innovatiepartnerschap

    In deze blogreeks geven wij inzicht in de vormgeving van het innovatiepartnerschap en de toepassing ervan. Na de afstemming met de markt, het afbakenen van grenzen, het kiezen van marktpartijen, verdienmodellen voor de opdrachtnemer, een gelijk speelveld tijdens de ontwikkelfase en afscheid nemen van partijen. Gaat het in dit blog over hoe de structuur van het contract er idealiter uit ziet.

    Toegevoegd door Diana Paans op 8 november 2022

    Stel je voor dat je als opdrachtgever hebt gekozen voor een innovatiepartnerschap. Bij het inrichten van de procedure loop je waarschijnlijk tegen een aantal vraagstukken op die je niet tegenkomt in andere procedures. In dit zevende (en laatste) blog gaan wij in op hoe de structuur van het contract er idealiter uit ziet.

    Aandachtspunt 7: de structuur van het contract

    De structuur van de contractdocumenten bij een innovatiepartnerschap vergt bijzondere aandacht. De opdracht bestaat immers uit twee separate delen die elk een ander karakter hebben: de ontwikkeling van de innovatie en de uitrol ervan in de commerciële fase.

    De opdrachtverlening voor die laatste fase is daarnaast nog onzeker, want die hangt ook af van het slagen van de innovatie. Een andere bijzonderheid is dat het contract voor de realisatie nog niet (volledig) kan worden opgesteld. Je weet immers nog niet hoe de innovatie er precies uit zal komen te zien, dus je weet nog niet wat je straks precies gaat kopen.

    De structuur van het contract bij innovatiepartnerschap

    Structuur

    Voor de structuur van de contracten zijn er verschillende mogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een overeenkomst gebaseerd op een bouwteamovereenkomst, waarbij eerst de opdracht voor de ontwikkelfase wordt opgedragen, met de intentie om ook de commerciële fase op te dragen indien de ontwikkelfase succesvol is.

    Een andere mogelijkheid is een samenhangend geheel van drie overeenkomsten, met een overkoepelende overeenkomst, waarin ook staan:

    • De spelregels voor de minicompetitie.
    • Een overeenkomst voor de ontwikkelfase.
    • Een overeenkomst voor de realisatiefase.

    Zorg in ieder geval dat de spelregels voor de minicompetitie helder zijn en in het contract vastliggen.

    Het innovatiepartnerschap hebben wij samengevat in een infographic.

    Download Infographic

    Maatwerk

    Hoewel de overeenkomst voor de commerciële fase in veel gevallen veel zal lijken op een ‘gewone’ realisatie- of leveringsovereenkomst, is de overeenkomst voor de ontwikkelfase altijd maatwerk. Besteed in ieder geval aandacht aan de manier waarop je communiceert met opdrachtnemers, welke informatie je wel en niet uitwisselt, en hoe en wanneer je afscheid kunt nemen. Als je de ontwikkelfase met meerdere partijen tegelijkertijd aangaat, draag er dan zorg voor dat de overeenkomst te allen tijde gelijk is voor alle opdrachtnemers.

    Lees ook de andere blogs in deze reeks:

    Wil je meer weten over het innovatiepartnerschap of wat het voor jou kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op.

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen