TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Blog De gemeenteraadzaal als Escape Room

  Hoe betrek je jongeren bij politiek? Wij zagen dat we de afstand tussen jongeren en politiek niet verkleinen met het stellen van deze vraag. Met het omdraaien van de vraag ontstond ruimte voor nieuw denken: hoe betrek je politiek bij jongeren? Wij doen dit door raadzalen in Nederland in gebruik te nemen als Escape Rooms.

  Toegevoegd door Pim Meijer op 23 september 2021

  Jongeren komen zelden tot nooit in raadzalen en deze raadzalen worden het grootste gedeelte van de tijd niet gebruikt. Onbenut potentieel! We hebben de raadzaal gereframed naar een Escape Room, een ruimte waar jongeren intrinsiek willen zijn. Het werkt! Jongeren staan in de rij om zich in de raadzaal van hun gemeente te laten opsluiten.

  Escape Room Amersfoort

  De gemeenteraadzaal in Amersfoort is de eerste raadzaal in Nederland die ingezet is als Escape Room. De deuren gingen letterlijk op slot en in zes verschillende groepen moesten jonge deelnemers zien te ontsnappen.

  Om dit voor elkaar te krijgen moesten ze zichzelf verplaatsen in de rol van raadslid, goed samenwerken (ook met mensen die ze nog niet kenden!) en oog hebben voor detail. De opdrachten gingen over aspecten als wijkinrichting, vrijetijdsbesteding en vergunningverlening. Bij elke ronde was een raadslid uit Amersfoort aanwezig.

  Het idee voor de Escape Room in de raadzaal is voortgekomen uit het winnen van de Battle of Concepts van het ministerie van BZK.

  battle of concepts

  Mooi om te zien was dat de jonge deelnemers na afloop van het spel in gesprek gingen met de aanwezige raadsleden over zaken die hen in de eigen gemeente bezig houden: het aanbod sociale huurwoningen, het plaatsen van ondergrondse containers, maar ook wat zij eigenlijk vinden van het plaatsen van zonnepanelen. Ook de burgemeester kwam bij een van de groepen een kijkje nemen.

  De deelnemers waren gemiddeld tussen de 18 en 25 jaar oud en gaven na afloop enthousiaste reacties terug: ‘Ik zou het zeker nog een keer doen’, ‘Ik zou het aan mijn vrienden aanraden!’ en: ‘Het zat goed in elkaar!’. Gemiddeld werd de Escape Room gewaardeerd met cijfers tussen de 7,5 en 9.

  Escape Room Hoofddorp

  Ook de gemeente Hoofddorp besloot de raadzaal als Escape Room in te zetten. Naast de jongeren, wilden de raadsleden ook graag meedoen en hielden zelfs hun partijpolitieke boodschappen achterwege. Er ontstond zo een wederzijdse maatschappelijke betrokkenheid en de kloof verdween. Bekijk hier het nieuwsitem dat hierover is uitgezonden bij Hart van Nederland.

  Bij het ontwikkelen van de Escape Room hebben verschillende mensen meegedacht; mensen met politieke achtergronden, met ervaringen met Escape Rooms en ook mensen uit de doelgroep.

  Meer weten?

  Denk je na het lezen van deze ervaringen dat een Escape Room in de raadzaal van jouw eigen gemeente ook een goede manier zou zijn om de afstand tussen jongeren en politiek te verkleinen? Neem dan gerust contact op!

  Podcast- en videoserie Nieuw Nederland

  In samenwerking met BNR hebben we de podcast- en videoserie Nieuw Nederland ontwikkeld. Hierin gaan we dieper in op de complexe ruimtelijke vraagstukken waar gemeenten mee te maken hebben. In acht verhalen wordt de complexiteit van de ruimtelijke ontwikkeling blootgelegd.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen