TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Serious gaming Bouwteams de samenwerkingsdynamiek in tweefasen-contract laten ervaren

  Het game Over-spanning gaat over de dynamiek die ontstaat tussen partners, die in een tweefasen-contract (of bouwteam) een complex infrastructuurproject realiseren. Deze simulatie biedt de deelnemers de mogelijkheid om het verloop van het samenwerkingsproces in de onderzoeks- en ontwerpfase (fase I) te ervaren en te oefenen met effectief gedrag.

  Toegevoegd door Elske Schrijvers op 7 september 2022

  In het game werken deelnemers aan een aantal ontwerpkeuzes en uitvoeringsvarianten voor de renovatie van een brug. De verwachtingen van deze fase zijn hoog, maar hoe pakt dat tweefasen-proces nu concreet uit? Werken alle betrokkenen aan dezelfde doelen? Zijn de verantwoordelijkheden wel zo duidelijk en zo niet, hoe ga je daarmee om? Hoe gaan we om met elkaars inbreng en hoe verloopt de besluitvorming? Welke belangen, zorgen en dilemma’s spelen er en welk effect heeft dat op de samenwerking en op de resultaten van de samenwerking? Kortom: uit het leven gegrepen! Gezamenlijk gaan de deelnemers door alle fasen van fase I van het tweefasen-contract. Het game start op het moment dat de overeenkomst is getekend en eindigt met prijsvorming en de opdrachtverstrekking voor de uitvoering.

  Ervaren van samenwerkingsdynamiek in bouwteams

  De doelen van het serious game Over-spanning

  • Inzicht verkrijgen in de processen en verschillende stappen in fase I van een tweefasen-contract.
  • Inzicht in de verschillende posities, rollen en
   belangen van opdrachtgever en opdrachtnemer in een tweefasen-contract.
  • Ontdekken van dynamiek binnen en tussen teams.
  • Ontdekken van en oefenen met effectief gedrag in een tweefasen-contract.
  • Inzicht krijgen in sterke punten en ontwikkelpunten van het eigen team.

  Een serious game laat mensen stage lopen in de toekomst. Medewerkers leren over de inhoud van het ‘nieuwe’ en wat dit voor hen betekent in gedrag en samenwerking. Op deze manier is een serious game een intensieve, snelle en krachtige manier van leren. Over-spanning is een simulatie waarbij deelnemers in fase I van een tweefasen-contract werken aan oplossingen voor de renovatie van een brug.

  Serious gaming - meer dan een training:

  • Fictieve, maar realistische casus.
  • Veilige omgeving om relevante ervaringen op te doen.
  • Deskundige begeleiding om leereffect te maximaliseren.
  • Toepassingsgericht; geen theoretische benadering. 
  • Gezamenlijke ervaring; versterkt samenwerking en teambuilding.

  Wat gebeurt er in Over-spanning?

  In het game worden in één dag de stappen van fase I van het tweefasen-contract doorlopen tot en met de prijsvorming en het besluit voor de realisatie in fase II. De teamleden moeten zich - onder tijdsdruk - voorbereiden, overleg voeren, besluiten nemen en keuzes maken, plannen aanpassen en de prijs voor de realisatiefase overeenkomen, terwijl gaandeweg 'verstoringen’ optreden. Aan het eind van het game staat de opdrachtverstrekking van fase II, de uitvoering gepland.

  In het game bestaat het team van opdrachtgever uit vier personen (rollen), drie van de eigen organisatie, aangevuld met één persoon, die het ingenieursbureau vertegenwoordigt. Het team van de opdrachtnemer bestaat uit drie personen (rollen). Het spel is geschikt voor minimaal zes en maximaal acht deelnemers. Iedere rol kan door iedere willekeurige betrokkene ingevuld worden; voorkennis van de rol of positie of ervaring is geen voorwaarde voor een succesvolle leerervaring.

  Voor wie is Over-spanning geschikt?

  Over-spanning is specifiek ontworpen voor projectteams aan de publieke zijde die gekozen hebben voor of overwegen om een project in een tweefasen-contract verder te ontwikkelen en uit te voeren. Het doorlopen van het game vormt een krachtige voorbereiding op de daadwerkelijke samenwerking in fase I. Ook is het geschikt voor private partijen die inzicht willen krijgen in de processen die spelen in een tweefasen-contract en/of eens in de schoenen van een opdrachtgever willen staan. Tot slot kan het als onderdeel in een project start–up gebruikt worden of als incompany training worden ingezet.

  Kosten en tijdbesteding

  Over-spanning wordt gespeeld in één volle dag en wordt begeleid door twee deskundige trainers/begeleiders. Naast de begeleiding van deze dag vindt een intakegesprek en een gesprek na afloop met de deelnemers plaats. De kosten hangen af van jouw specifieke behoefte. Wij maken graag een programma voor jou en je team op maat.

  Wil je meer weten over serious gaming?

  Wil je meer informatie over deze of andere games? Neem dan contact met mij op. Wil je het rustig teruglezen? Download dan de gehele tekst door hieronder je e-mailadres achter te laten.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen