TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij Nieuwe campus voor de maakindustrie in Eindhoven

  De Brainport Industries Campus is de nieuwe locatie voor de high tech maakindustrie. Op de campus zijn gespecialiseerde toeleveringsbedrijven en onderwijsinstellingen gevestigd. Alle kennis, expertise en mensen onder één dak. In opdracht van de gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij heeft TwynstraGudde de ontwikkeling van de campus aangestuurd, in de rol van kwartiermaker.

  De Brainport Industries Campus (BIC) is de nieuwe locatie voor de high tech maakindustrie ten westen van de stad Eindhoven. Waar op de High Tech Campus research & development centraal staat, is de nieuwste campus gericht op productiebedrijven: gespecialiseerde toeleveringsbedrijven die een hoogwaardige productieomgeving en samenwerking met kennisinstellingen nodig hebben.

  De totale oppervlakte van de campus is 200 hectare. In dit stadspark worden vijf grote bedrijfsverzamelgebouwen gebouwd: de zogenaamde 'Fabrieken van de Toekomst’. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers. Door de gebouwen loopt een glazen atrium met horeca en paviljoens voor onderwijs en fieldlabs. De ruimte om de gebouwen vormt een geheel met het groene, bosrijke gebied van het nieuwe stadspark Brainport Park. Daar komen wandel- en fietspaden, weiden en bijzondere tuinen.

  Realisatie campus in stappen

  De BIC wordt de komende jaren in een aantal stappen ontwikkeld. In 2019 is de eerste Fabriek van 100.000 m2 aan de zuidkant van het gebied opgeleverd. SDK Vastgoed is de ontwikkelaar van deze eerste Fabriek. In deze fase worden een deel van de groene omgeving en het eerste bedrijfsgebouw gerealiseerd. De tweede Fabriek is in voorbereiding.

  In 2019 heeft high tech toeleverancier KNWE als ancor tenant zich gevestigd op de campus. Daarna is het snel gegaan en hebben vele high tech bedrijven zich gevestigd op de campus, zoals Anteryon, Yaskawa en Siemens, en kennisinstellingen zoals Fontys en het Summa College. Met tussenposen van 3 tot 4 jaar worden de andere gebouwen en de overige delen van het park opgeleverd. De behoefte vanuit de bedrijven is bij deze fasering leidend. Afhankelijk van de marktvraag zal naar verwachting de hele campus in 2035 voltooid zijn.

  Projectportfolio Ruimte, Wonen en EconomieDe adviesgroep Ruimte, Wonen & Economie van TwynstraGudde werkt aan grote én kleine ruimtelijke opgaven. Deze opdracht en een aantal van onze recente grote en kleine ruimtelijke opgaven hebben wij gebundeld in een boekje. 

  De campus is belangrijk voor de regio

  De high tech maakindustrie is de tweede pijler van de Nederlandse economie. Op de campus bundelt deze industrie hun krachten om de internationale positie van de maakindustrie te versterken. De campus is niet een traditionele verzameling van bedrijven op één locatie, ieder zijn eigen kavel, maar nadrukkelijk ingestoken om anders te gaan samenwerken en zo innovatie te bevorderen.

  Door het ‘samen’ opleiden van meer vaklieden op de campus, krijgen de bedrijven op de campus ook hogere instroom van o.a. stagiaires, afstudeerders, maar ook de BBL’ers, de vaklieden. Daarnaast werkt het Summa College samen met de BIC-bedrijven aan opleidingsprofielen, om zo studenten aan te trekken, die ook later aan het werk kunnen binnen deze bedrijven.

  Waarom TwynstraGudde?

  TwynstraGudde is specialist in (her)ontwikkeling van Campus en Innovation Districts. Ons team heeft aan meer dan 20 campussen gewerkt waaronder de ontwikkeling van The Hague Humanity Hub, de ontwikkeling van Horti Science Park (Lansingerland), de doorontwikkeling van Novio Tech Campus Nijmegen, de Polymer Science Campus Zwolle, Utrecht Science Park, Technology Park Ypenburg, Technology Base Twente en Leerpark Dordrecht. Elke situatie is uniek en vraagt een aanpak op maat.

  Luister ook de podcast ‘Eindhoven koppelt kennis aan daadkracht’ die wij in samenwerking met BNR Nieuwsradio hebben gemaakt. In deze podcast komen o.a. Edward Voncken, CEO van KNWE, en Saartje Jansen, directeur van het Summa College, aan het woord over het succes van het BIC.

  Er is ook een artikel over de BIC gepubliceerd, deze kun je hieronder aanvragen.

  Brainport industries Campus

  Brainport industries Campus

  Vraag hier het volledige artikel aan

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen