Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Chrysal Creëren van teamgevoel vergroot succesratio van businessinnovaties

  Als wereldwijd marktleider van bloemenvoeding wil Chrysal bijdragen aan een mooiere wereld voor iedereen. Wereldwijd heeft Chrysal negen kantoren en in vijf landen productiefaciliteiten. Internationaal werken ze hard aan innovaties. Om de samenwerking tussen mensen in verschillende landen te verbeteren, zijn wij gevraagd om voor twee teams te zorgen voor gezamenlijke doelstellingen en een sterk teamgevoel om zo snel resultaten te boeken. 

  Voor Chrysal is het belangrijk dat de twee internationale projectteams goed met elkaar samenwerken. Je hebt te maken met verschillende culturele achtergronden en mensen vanuit verschillende disciplines, die samen aan innovatieve projecten werken. Het ene team werkt aan de ontwikkeling van producten die worden gebruikt om bloemen en planten voor het oogsten sterker te maken. Het andere team werkt aan een zeevrachtprogramma voor bloemen.

  BEANs methodiek: de juiste voedingsbodem voor innovatie

  Ons doel was om ervoor te zorgen dat er beter werd samengewerkt door te definiëren wat goede samenwerking precies is. Daarna hebben we op dat specifieke gedrag BEANs ontworpen. BEAN staat voor Behavior Enabler, Artifact en Nudge. BEANs helpen om gedrag duurzaam te veranderen.

  Een BEAN is een gedragsinterventie die op drie manieren ons gedrag beïnvloedt. De Behaviour Enablers spreken onze rationele kant aan en geven houvast: welke afspraken maken we rondom internationale samenwerking? Hoe en wanneer geven we elkaar feedback? De Nudges richten zich op onze emotionele kant en geven een onzichtbaar duwtje in de goede richting. Bijvoorbeeld door af te spreken dat je standaard elke meeting begint met een check-in of eindigt met de expliciete vraag aan elke deelnemer of ze nog input hebben. De Artifact is de verbindende factor, een tastbare reminder dat het nieuwe gedrag stimuleert. Bijvoorbeeld door de afspraken vorm te geven in een mooie praatplaat of te printen op een mok, die iedereen op zijn bureau heeft staan.

  Met de BEANs methodiek reiken we handvatten aan om een brug te slaan tussen ons rationele brein, dat houdt van duidelijke afspraken. En ons emotionele brein dat kiest voor de weg van de minste weerstand. Door beide kanten bewust aandacht te geven, komen afspraken tot leven en zorg je ervoor dat ze ook worden nageleefd.

  Van online naar offline

  Natuurlijk zijn er veel digitale tools om internationaal met elkaar samen te werken. Maar toch breng je dan te weinig tijd met elkaar door. Als je wilt dat mensen elkaar beter leren kennen én wilt verbinden, moet je elkaar ook fysiek ontmoeten. Chrysal heeft alle teamleden uit de verschillende landen daarom een paar dagen samengebracht in Nederland. Met als doel om een team te vormen.

  Op de tweede dag dat het team bij elkaar was, hebben wij samen met de teamleden hun eigen BEANs ontworpen en gebruikt om afspraken te maken over welk gedrag we van elkaar verwachten als het gaat om een betere samenwerking. We werkten aan gemeenschappelijke doelstellingen en bespraken hoe iedereen daar individueel aan wil bijdragen. Vervolgens keken we welk gedrag nodig is om dat doel te bereiken. Na deze dag heeft Chrysal zelf voortgeborduurd op de BEANs die we samen gemaakt hebben.

  'In korte tijd is bij twee projectteams een teamgevoel gecreërd. Met een duidelijk doel, heldere stappen en prioriteiten. En dat heeft goed gewerkt. Beide teams hebben inmiddels deelprojecten opgeleverd en een flinke voortgang gemaakt.'
  Ben Worm, directeur marketing en R&D bij Chrysal

  Een teamgevoel

  Het belangrijkste resultaat is dat er een teamgevoel gecreëerd is en dat iedereen goed weet waar hij/zij aan toe is. Er is meer vertrouwen in elkaar en er staan nu twee teams, die erkennen dat ze het samen moeten doen. Hierdoor hebben de innovatieprojecten ook een grotere kans van slagen.

  De toegevoegde waarde

  Businessinnovatie en gedragsbeïnvloeding zijn expertises van Humanex, onderdeel van TwynstraGudde. Onze adviseurs verdiepen zich in de organisatie én in de medewerkers. Zo zorgen we ervoor dat interventies goed aansluiten bij wat mensen in de organisatie belangrijk vinden en bij wat nodig is om innovaties te laten slagen. Met onze BEANs methodiek doorbreken we barrières in houding en gedrag en vergroten we de succesratio van innovaties. Door een brug te slaan tussen ons rationele en emotionele brein zorgen we voor veranderingen die beklijven.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen