TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Aanpak Veranderingen doorvoeren. Hoe doe je dat?

  Om de zorg ook morgen goed en betaalbaar te houden, dienen we nu grote veranderingen door te voeren. Bestaande oplossingen zijn niet meer toereikend; we moeten samen toewerken naar een fundamentele transformatie in de zorg. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je met project- of programmamanagement los van de plannen op papier? Wat hebben medewerkers nodig om mee te veranderen? Wij helpen om strategische ambities te vertalen naar een zichtbare beweging in jouw organisatie.

  De juiste zorg op de juiste plek. Innovatie en vernieuwing. Financiële druk. Personeelstekorten. Allemaal ontwikkelingen met verstrekkende gevolgen voor de organisatie; voor cliënten/patiënten én medewerkers. Zodat we samen de zorg kwalitatief goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Dit betekent het vernieuwen van zorgprocessen, maar ook werken aan meer (regionale) samenwerking en preventie. Succesvol veranderen kost echter altijd tijd en aandacht, vaak terwijl de reguliere zorgverlening gewoon doorgaat. Dat is moeilijk. Hoe zorg je dat je tastbare stappen zet en voorkom je dat een ingezette verandering stagneert en de energie wegvloeit?

  Een passende aanpak ontwerpen

  Als je weet waar je heen wilt, weet je nog niet hoe je er komt of hoe je het resultaat bestendigt. Het bepalen van een passende aanpak is een kunst op zich. Richt je een project of programma in? Of is een ontwikkeltraject meer op zijn plaats? TwynstraGudde helpt om een passende aanpak te kiezen en uit te voeren om de benodigde transformatie te ondersteunen. Met oog voor draagvlak, tempo en resultaat.

  Maatwerk voor jouw opgave

  Wij helpen jou succesvol om te gaan met complexe verandervraagstukken. In samenspraak geven we op maat invulling aan de aanpak, passend bij opgave en context van jouw organisatie. Je kunt daarbij altijd rekenen op onze gedegen kennis en ervaring van Programma- en Projectmanagement, Samenwerken en Veranderen. We stellen een veranderdiagnose en ontwikkelen samen een bijpassende, uitvoerbare aanpak. Welke veranderstructuur en -interventies zijn nodig? Hoe zorg je voor draagvlak? Welke impact heeft het op de governance, kwaliteit, financiering, huisvesting, technologie, data/IA, samenwerkingen etc.

  Methode van geplande verandering

  Methode van geplande verandering

  Ons aanbod

  Wij begeleiden en ondersteunen complexe organisatie-verandertrajecten. Vaak als het echt anders moet en organisaties zich (deels) opnieuw moeten uitvinden om urgente transities handen en voeten te geven. Dat doen we o.a. op het gebied van:

  • Sterke programma’s
   Door activiteiten in samenhang te managen en de samenwerking daarvoor te organiseren, zijn jouw (maatschappelijke) doelen slimmer, sneller en efficiënter te realiseren.

  • Succesvol projectmatig werken
   We adviseren en begeleiden projectteams in het goed opstarten/inrichten, uitvoeren en evalueren van projecten.
  • Doelgericht verandermanagement
   Het samen maken van een veranderdiagnose en -aanpak. Waar sta je nu, waar wil je heen en hoe groot is het gat? We ontwerpen de best passende aanpak en brengen samen sturing en samenhang aan.
  • Zorgvuldige procesbegeleiding
   Het helpen ontwerpen en begeleiden van omvangrijke en ingewikkelde processen. De juiste vragen stellen, belangen en standpunten objectief in kaart brengen en stapsgewijs bij elkaar brengen. Van gevoelige besluitvormingstrajecten, creatieve projectstart-up’s tot intervisie.
  • Opleiden, coachen en trainen
   We geven trainingen en we coachen/begeleiden veranderteams (projectleiders, programmamanagers, veranderaars etc.) én lijnorganisaties (managers, directies en bestuurders) in de harde en zachte aspecten om grote veranderingen door te voeren.

  Wil je weten welke voorkeursstijl jij hebt bij veranderen? Doe de kleurentest

  Zorg is mensenwerk. Veranderen is mensenwerk

  Mensen maken de verandering waar. Doordat wij werken vanuit de belangen, wensen en verwachtingen van mensen, creëren we een vruchtbare bodem. Het resultaat is dat betrokkenen op alle niveaus de toegevoegde waarde van een koersverandering omarmen. Je weet welke condities en faciliteiten daarvoor nodig zijn en hoe je die kunt creëren. Medewerkers ontwikkelen zich verder en werken samen om de strategie van jouw organisatie te realiseren.

  Goede zorg bieden in de toekomst

  Zorgorganisaties werken hard om in de toekomst goede zorg te kunnen bieden. Samenwerken in projecten en programma's is een effectieve manier om dat doel te bereiken. Hoe behaal je je resultaten die leiden tot het doel? En hoe krijg jij mensen in beweging? Wij spraken hierover met Victor Verrijp, Directeur-bestuurder bij UMCG Ambulancezorg.

  De de incompany training Projectmatig werken voor de zorg is voor zorgorganisaties die vaardiger willen worden in het uitvoeren van projecten. 

  Download brochure incompany training Projectmatig werken in de Zorg

  Wat is onze kracht?

  Adviseurs van TwynstraGudde zijn expert in het ontwerpen en aansturen van complexe veranderopgaven. Met een scherpe blik en de juiste sensitiviteit om aandacht te geven aan zowel de harde als zachte aspecten van veranderen. Wij weten de opgave terug te brengen tot de essentie en de complexiteit hanteerbaar te houden. Maar het belangrijkste kenmerk van onze aanpak is, dat we samen optrekken. Dat is essentieel. Bij ons geen instant-oplossingen op papier. Voor een duurzame verandering is eigenaarschap noodzakelijk. Daarom benutten we het beste uit jouw organisatie. We voegen daar onze kennis en ervaring aan toe. Samen komen we verder.

  Sta je op het punt een programma of project te starten?

  We helpen je graag vrijblijvend op weg. In een (digitale) sessie van max. 1,5 uur in een beperkte setting tot de kern van het programma/project te komen. Hiervoor maken we gebruik van onze project-canvas of programma-canvas en helpen je zo een vliegende start te maken. Enthousiast over onze aanpak? Ons adviseurs begeleiden graag in één of twee dagen de start-up van jouw programma of project.

  Meer weten?

  Wil je meer weten, kennismaken of doorpraten over jouw opgave? Vul dan onderaan je gegevens in of neem gerust contact op met één van de onderstaande adviseurs.

  Cases

  Cases

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen