TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Onderzoek De weerbaarheid van boeren en tuinders tegen ondermijnende drugscriminaliteit

  Wanneer in de media wordt gesproken over ondermijning wordt al snel de link gelegd met boeren en tuinders die criminelen toestaan om een hennepkwekerij, cocaïnewasserij of crystal meth laboratorium in hun leegstaande schuur onder te brengen. Maar is het werkelijk zo dat boeren en tuinders in grote aantallen van biet naar wiet en van kalf naar cocaïne overstappen?

  In opdracht van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en het Aanjaagteam Ondermijning (ATO) heeft de adviesgroep Veiligheid van TwynstraGudde een onderzoek uitgevoerd naar drugscriminaliteit en de ondermijnende effecten daarvan op boeren en tuinders. 

  Er is duidelijk iets aan de hand op het platteland. Maar cijfers over het aantal boeren en tuinders dat een faciliterende of actieve rol heeft gespeeld bij ondermijnende drugscriminaliteit zijn nagenoeg niet beschikbaar. Ontbreekt het zicht of komt het niet voor? Wat maakt het buitengebied zo aantrekkelijk voor drugscriminelen? En wat is nodig voor een weerbaar buitengebied, weerbare boeren en tuinders en een samenwerking tussen alle betrokken partijen om dit te bereiken?

  In dit onderzoek probeerden wij zicht te krijgen op de context, aard en omvang van drugscriminaliteit en ondermijnende effecten daarvan op boeren en tuinders. We zochten naar factoren die de betrokkenheid van boeren en tuinders verklaren en naar aangrijpingspunten voor instrumenten om die factoren tijdig te onderkennen en waar mogelijk en relevant weg te nemen. De resultaten van die zoektocht, die ons langs de media, gemeenten, politie, belangengroepen, erfbetreders, maar vooral ook boeren en tuinders zelf voerde, staan beschreven in dit rapport.

  infographicboerenInfographic

  Wil je liever de resultaten van het onderzoek in één oogopslag zien? Download hieronder de informatieve weergave van het onderzoeksrapport.

  Bekijk hieronder de uitzending van EenVandaag over dit onderzoek.

  Op de hoogte gehouden worden?

  Wil je op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten op het gebied van veiligheid, waaronder ondermijning? Vul dan hieronder je gegevens in. 

  Houd mij op de hoogte

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen