TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Aanpak Met meer zekerheid de energietransitie uitvoeren

  De Regionale Energiestrategieën (RES) zijn grotendeels klaar. Het is nu aan gemeenten om deze uit te voeren. Maar hoe dan? Wat zijn de risico’s? En welke valkuilen kom je tegen? TwynstraGudde biedt inzicht met de RES-Risicoanalyse. Het geeft je meer houvast om met vertrouwen tot uitvoering over te gaan.

  Plannen maken is makkelijk, risico’s in deze plannen herkennen of onderkennen is een stuk lastiger. De meeste van de 30 regio’s hebben hun Regionale Energiestrategie (RES) in concept klaar. Dadelijk zijn de gemeenten aan zet. Maar wat komt er dan allemaal op je af? Aan ambities geen gebrek. Maar ambities waarmaken is een heel ander verhaal.

  Welke risico’s loop je?

  De rol die je als gemeente kiest, bepaalt de risico’s die je loopt. Ben je regisseur, aanjager of (mede)initiatiefnemer? Zijn jouw rol en verantwoordelijkheden voor alle onderdelen van de energietransitie en in elke fase van het proces dezelfde? Maar hoe groot zijn die risico’s? Wanneer loop je die en welke beheersmaatregelen zijn dan mogelijk?

  Lees meer over waarom de risico-inventarisatie meer zekerheid geeft

  Een risicoanalyse geeft grip

  Voor realisatie van de energietransitie wil je antwoorden op deze vragen. Je wilt inzicht in de risico’s in relatie tot programma- en projectdoelstellingen. Dat heb je nodig om prioriteiten te stellen, schaarse middelen te verdelen en belangrijke beslissingen te onderbouwen. Een risicoanalyse aan het begin van het proces creëert transparantie en risicobewustzijn. Dat draagt bij aan een positief-kritische omgeving, geeft houvast bij het bepalen van jouw koersen en levert uiteindelijk een beter projectresultaat op.

  De Regionale Energiestrategieën Risicoanalyse

  Speciaal voor gemeenten heeft TwynstraGudde de RES-Risicoanalyse ontwikkeld. Hiermee faciliteren we de stap van plannen maken naar plannen uitvoeren. In de RES-Risicoanalyse brengen wij samen met jou en je team op gestructureerde wijze de huidige en toekomstige risico’s bij uitvoering van de RES in kaart.

  De RES-Risicoanalyse in vier stappen:

  cijfers-voor blog-01Voorbereiding

  In een intakegesprek bepalen we gezamenlijk de scope van de analyse. We nemen de status van de RES door en bereiden het verdere proces samen voor.

  cijfers-voor-blog-02bRisicosessie

  In een workshop van twee dagdelen inventariseren we samen met jou en je team prioriteiten en risico’s. Samen maken we mogelijke beheersmaatregelen direct inzichtelijk. Daarbij hanteren we een checklist van veel voorkomende risico’s, gebaseerd op onze ruime ervaring met de dynamiek binnen gemeenten en de uitdagingen van de energietransitie.

  cijfers-voor-blog-03bVisualisatie

  We vertalen de uitkomsten naar een visueel aantrekkelijk overzicht van geïdentificeerde risico’s en beheersmaatregelen. Jij kunt dat gebruiken als leidraad in het vervolgtraject, maar ook in de communicatie met betrokkenen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.

  cijfers-voor-blog-04Presentatie

  We bespreken de uitkomsten en conclusies en geven antwoorden op vragen. We doen aanbevelingen voor het vervolg en bespreken hoe je het risicomanagement verder in je organisatie en het transitieprogramma kunt verankeren.

  Vijftien gemeenten in Noord- en Midden Limburg ontwerpen een gezamenlijke RES.

  Gebundelde vakkennis

  Voor de RES-Risicoanalyse zetten we altijd twee adviseurs van TwynstraGudde als duo in: een expert op het gebied van de energietransitie en een expert op het gebied van de risicoanalyse en -management. Zo bundelen wij onze vakkennis. Verder maken we gebruik van de door ons ontwikkelde RISMAN-methodiek die we al vele jaren succesvol inzetten voor risicoanalyses bij overheden en in de energiesector.

   

  Blijf op de hoogte van ons werk in de energietransitie.

  Meld je aan voor onze energietransitie nieuwsbrief

  Meer weten?

  Wil je meer weten of heb je een vraag? Laat het via onderstaand formulier weten.

  Stel je vraag

  Cases

  Cases

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen