Samenwerken in de Zorg Op zoek naar het evenwicht

De kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg staat onder druk. Veel van de uitdagingen zijn zo groot dat samenwerken noodzakelijk is. Maar hoe organiseer je dit? Het afgelopen jaar hebben wij diverse bestuurders en beleidmakers gesproken over hun zoektocht in samenwerkingen. Deze gesprekken staan voor een deel op deze website en we hebben ze gebundeld in een magazine.

Kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg organiseren voor de toekomst is een te grote opgave voor zorginstellingen om alléén aan te kunnen. Ook vanuit de politiek komen steeds meer vragen. Zet als zorginstelling de patiënt centraal en werk over de traditionele grenzen tussen de sectoren, zoals VVT, ziekenhuiszorg of tussen jeugdzorg en GGZ, heen. Maar samenwerken spreekt niet voor zich. Succesvol samenwerken is complex. Als zorginstelling zit je in een dynamisch speelveld. Elke organisatie heeft zijn eigen stijl, cultuur, belangen en tempo.

Hoe dan wel?

TwynstraGudde helpt zorginstellingen om tot een succesvolle samenwerking te komen met procesbegeleiding, evaluatie, projectmanagement of het vormgeven en inrichten van nieuwe ondernemingen. Als adviesbureau delen wij graag onze kennis én die ervaring op dit gebied. Het afgelopen jaar interviewden we opdrachtgevers en onderzochten we welke factoren een samenwerking tot een succes te maken.

Download magazine Samenwerken in de Zorg

Hét Samenwerkingsmagazine voor de zorg

Onderaan deze pagina vind je alle interviews uit de interviewreeks online. Je kunt nu ook een digitale versie van ons samenwerkingsmagazine downloaden. 

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.