TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Tweedaagse training Effectief samenwerken in de zorg

  Wat zijn de facetten van een samenwerking en hoe kun je daarop handelen? Hoe werk je eigenlijk effectief samen? En hoe beweeg je je in een netwerk dat zich ergens bevindt tussen los zand en in beton gegoten? En hoe organiseer je daarbinnen een juiste besluitvorming?

  In deze tweedaagse training:

  • Leer je een eigen handelingsrepertoire te ontwikkelen in samenwerkingen. Welke interventie past bij welke vorm van samenwerking?
  • Leer je meer over het omgaan met verschillende belangen (strategisch omgevingsmanagement).
  • Creëer je win-winsituaties in complexe samenwerkingen (Mutual Gains Approach).
  • Ontwikkel je tweebenigheid om de eigen organisatie met de externe omgeving te verbinden.
  • Krijg je handvatten voor regelmatige reflectie op samenwerkingsverbanden.

  In het kort

  Datum

  7 november en 14 november 2024

  Duur van de opleiding

  2 dagen van 09.00 - 17.00 uur

  Prijs

  € 1.950,- exclusief btw

  Doelgroep

  Zorgprofessionals die werken aan, tussen of voor samenwerkingen zoals netwerken, ketens of coalities

  Locatie

  TwynstraGudde te Amersfoort
  Routebeschrijving

  Inschrijven

  Bij deze vragen staan wij stil in onze tweedaagse training Effectief samenwerken. De zorg kent vele complexe opgaven die om organisatie- of domeinoverstijgende samenwerking vragen. Denk aan het ontwerpen van een regionaal zorgpad met verschillende partijen, de regionale organisatie van acute zorg, het organiseren van goede nazorg voor patiënten met een melanoom of het gezamenlijk organiseren van bijvoorbeeld avond-, nacht- en weekendzorg. 

  In onze tweedaagse training bieden we de theoretische basis en praktische handvatten om je hierbij te ondersteunen. Wij hebben onze training opgebouwd aan de hand van het onderstaande model, waarin jij als professional het uitgangspunt bent. Aan de hand van deze onderdelen bieden we je een compleet overzicht van de belangrijkste inzichten rondom samenwerken en helpen we je in al jouw samenwerkingsverbanden echt een verschil te maken.

  Figuur Effectief samenwerken in de zorg

  De onderdelen

  In de training komt onder andere aan bod.

  Samenwerken met andere organisaties

  Samenwerkingsverbanden tussen organisaties kunnen verschillende vormen aannemen. We onderscheiden drie grondvormen van samenwerken met elk een eigen handelingsrepertoire en helpen je inzicht te bieden in de interventies die passen bij iedere vorm. 

  Samenwerken als eigen organisatie

  Naast het perspectief naar buiten, kijken we ook naar de eigen organisatie. Aan de hand van inzichten uit het strategisch omgevingsmanagement is te leren hoe je gestructureerd en proactief om kunt gaan met verschillende belangen in je omgeving. Met de Mutual Gains Approach leer je gestructureerd voortgang te creëren in complexe samenwerkingen door win-win-situaties te creëren. 

  Jij als (samenwerkende) professional

  Het werken in samenwerkingsverbanden is uitdagend, je zit immers op de grens tussen je eigen organisatie en die van anderen. Het vraagt tweebenigheid om de eigen organisatie met ‘de externe omgeving’ te verbinden. Wat zijn je reflexen en hoe kun je je handelingsrepertoire als samenwerker verbreden? Hoe kun je omgaan met spagaten door zowel leidend als dienend te zijn en zowel kaderstellend als vrijheid gevend? Ook zoeken we naar jouw signatuur als samenwerken, aan de hand van de signaturentest.

  Samenwerkingen evalueren

  Tot slot geven wij je handvatten om ook regelmatig te blijven reflecteren op jouw samenwerkingsverbanden. Aan de hand van de verschillende succesfactoren leren wij je om te zien waar het beter kan en met welke interventies je daarin snel het verschil kunt maken. Dit doen we aan de hand van de samenwerkingsscan.

  Indeling van de training

  De tweedaagse training is ingedeeld aan de hand van deze vier onderdelen van samenwerken. Voor elk onderdeel nemen we ongeveer een halve dag. We zorgen voor praktische instrumenten en handvatten voor jouw dagelijkse praktijk en werken zoveel als mogelijk met jouw casuïstiek. 

  Doelgroep 

  De training is bedoeld voor zorgprofessionals die werken in, aan, tussen of voor samenwerkingen zoals netwerken, ketens of coalities. Je wilt samenwerkingen beter begrijpen, jouw organisatie beter in positie brengen en handelingsrepertoire ontwikkelen. De ervaring leert dat we vaak een mix aan deelnemers hebben: project- en programmamanagers, beleids- en strategische adviseurs, regiomanagers, ketenregisseurs en middel- en hoger management al dan niet met een medische achtergrond. 

  Twijfel je of de training wat voor jou is? Neem dan vooral even contact op met een van onze trainers. 

  Trainers/docenten

  Deze training wordt verzorgd door twee trainers uit de adviesgroep Zorg van TwynstraGudde. Zij zijn ervaren adviseurs op het gebied van samenwerking en hebben veel ervaring met samenwerkingen op adviesbasis, als project- en programmamanager of procesbegeleider. Hierdoor nemen zij de buitenwereld mee naar binnen en kunnen ze goed relateren aan praktijkvoorbeelden. 

  Kosten

  De training bestaat uit twee dagen en vindt plaats bij TwynstraGudde in Amersfoort. De kosten voor deze tweedaagse training bedragen € 1.950, - (ex. btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lesmateriaal en catering gedurende de dag. Onze training is zonder overnachting(en). Het gaat om twee losse dagen van 09.00 - 17.00 uur.

  Annuleringsvoorwaarden

  In het belang van de training en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen gaan deelnemen. Vanuit één organisatie kunnen maximaal twee deelnemers tegelijkertijd deelnemen. Dit komt de kwaliteit van de opleiding ten goede. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een vervanger laten deelnemen. Indien je wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl. Bij een niet-tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de prijs van de bijeenkomst in rekening te brengen.

  Neem contact op

  Alle mensen

  Neem contact op

  Alle mensen