Podcast BNR – Nieuw Nederland De waterstofwijzen uit het Oosten

In samenwerking met BNR hebben we de podcast- en videoserie Nieuw Nederland ontwikkeld. In acht afleveringen gaan we dieper in op de complexe ruimtelijke vraagstukken waar gemeenten mee te maken hebben. Deze vijfde aflevering gaat over waterstof als energiedrager.

 

Toegevoegd door Jan Willem de Kleuver op 2 maart 2022

Het bouwen van een binnenlandse fabriek voor groene waterstof is een flinke opgave. De investering is groot en een sluitende businesscase is moeilijk. In Zutphen lijken drie initiatiefnemers op leeftijd op het terrein van een koperproducent de perfecte locatie te hebben gevonden: makkelijke toegang tot water en schone energie, en omringd door potentiële afnemers. Samen met partijen uit de regio proberen zij daar een grote stap voorwaarts in de energietransitie te realiseren. Maar dat is nog niet zo eenvoudig.

HubSpot Video

Kansen voor duurzamer Nederland

Een robuuste waterstofketen biedt grote kansen voor een duurzamer Nederland. Het bouwen van waterstofketens is echter niet eenvoudig en kan geen enkele partij alleen. Het vraagt om cross-sectorale en publiek private samenwerkingen tussen overheden, marktpartijen, infrastructuurbeheerders, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. TwynstraGudde begeleidt deze samenwerkingen als onafhankelijk partner in dit proces.

Ontwikkel de gemeente als netwerkorganisatie. Doe de organisatiescan

Nieuwsbrief

De adviseurs en managers van TwynstraGudde werken dagelijks aan de maatschappelijke thema’s van deze tijd. We bieden onze opdrachtgevers binnen zowel de overheid als het bedrijfsleven unieke, werkbare oplossingen en brengen complexe projecten en programma’s tot een goed einde. Onze kennis en ervaring delen we regelmatig via onze site en onze nieuwsbrief. Wil jij vanaf nu deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Neem contact op met één van deze experts

Alle mensen

Neem contact op met één van deze experts

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.