TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Publicatie De staat van waterstof in het openbaar busvervoer

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft TwynstraGudde gevraagd een publicatie op te stellen over de staat van waterstof in het openbaar busvervoer in Nederland, met een doorkijk naar de toekomstige ontwikkelingen op dit gebied. Op basis van onze jarenlange ervaring met waterstof en openbaar busvervoer hebben wij deze publicatie ontwikkeld in nauwe samenwerking met de sleutelspelers uit deze sector, waaronder de vervoersautoriteiten, het Rijk en de EU.

  Toegevoegd door Jan Willem de Kleuver op 9 november 2020

  De publicatie De staat van waterstof in het openbaar busvervoer is onderdeel van het Bestuursakkoord Zero Emissie Regionaal Openbaar Vervoer Per Bus (BAZEB). In dit bestuursakkoord zijn de betrokken partijen overeengekomen dat zij gezamenlijk streven naar een volledig emissievrij regionaal busvervoer in 2030. Waterstof als energiedrager kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Het is duurzaam te produceren en kan toegepast worden zonder dat er vervuilende uitstootgassen vrijkomen. Dit maakt het tot één van de kansrijke, schone energiedragers voor het openbaar busvervoer.

  Een overzicht van toonaangevende projecten met een doorkijk naar de toekomst

  In de afgelopen jaren zijn er diverse pilots en projecten ondernomen om te onderzoeken wat voor potentie waterstof heeft voor het openbaar busvervoer. Met als resultaat dat inmiddels meer dan 50 waterstofbussen regulier ingezet (gaan) worden in dienstregelingen en er diversen op komst zijn.

  De publicatie geeft inzicht in de staat van waterstof in het Nederlandse openbaar busvervoer op dit moment. Het geeft een overzicht van de ondernomen pilots en projecten en licht toe hoe het toepassen van waterstof werkt. In het afsluitende hoofdstuk zijn de kansen en uitdagingen op hoofdlijnen geschetst en is aangegeven hoe hieraan gewerkt zal worden. Meer weten? Je kunt de publicatie hieronder downloaden.

  Mockup publicatie waterstof in openbaar busvervoer

  Download

  TwynstraGudde als aanjager voor de waterstoftransitie

  TwynstraGudde draagt al jaren bij aan het versnellen van de waterstoftransitie in Nederland en Europa. Wij doen dit onder meer door als aanjager te fungeren in projecten als Joint Initiative for hydrogen Vehicles across Europe 2 (JIVE2) en Rhine Hydrogen Integration Network of Excellence (RH2INE).

  Podcast 'De waterstofwijzen uit het Oosten'

  Luister ook de podcast ‘De waterstofwijzen uit het Oosten’ die wij in samenwerking met BNR Nieuwsradio hebben gemaakt. In deze podcast vertelt Jan Willem over de kansen en mogelijkheden van waterstof voor de zware industrie en OV.

   

  Neem contact op met één van onze mensen

  Alle mensen

  Neem contact op met één van onze mensen

  Alle mensen