TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Hogeschool Inholland Innovatie structureel organiseren bij Inholland

  De nieuwe generatie studenten heeft andere wensen en behoeften dan eerdere generaties. Dit geldt ook voor aankomende studenten, die zich oriënteren op studie. Bij Hogeschool Inholland zetten meerdere teams zich in om hier zo goed mogelijk op aan te sluiten. Deze teams bedenken veel nieuwe initiatieven, maar hoe zorg je ervoor dat je ook op ideeën komt die minder voor de hand liggen? En dat unieke ideeën ook daadwerkelijk de kans krijgen om gerealiseerd te worden? Inholland vroeg ons om een innovatiesysteem te ontwerpen. Hier worden medewerkers en studenten uitgedaagd om de werving en instroom te vernieuwen door ideeën te bedenken, te testen én razendsnel te realiseren.

  Eén van de grootste misvattingen over innovatie is dat het gaat over hét winnende idee. Wij geloven dat het vinden van succesvolle innovaties bepaald wordt door een structurele aanpak en door het creëren van een innovatieve cultuur en mindset. Innoveren vraagt namelijk iets anders van organisaties dan hun business as usual. Samen met Inholland hebben we een vrijplaats voor innovatie gecreëerd, naast de bestaande processen, procedures en organisatiestructuur. Voor Inholland is dit een Learning Community Werving & Instroom, dé plek waar medewerkers, studenten en andere belanghebbenden kunnen werken aan hun innovatieve ideeën. We noemen dit een ‘’innovatiesysteem’’.

  innovatiesysteem

  Ontwerpen én testen in de praktijk

  In een aantal fases hielpen wij Inholland om het innovatiesysteem te ontwerpen. Dit hebben we gedaan door betrokkenen te interviewen om inzicht te krijgen in het type innovatiesysteem dat het beste past bij Inholland. Daarna hebben we samen met Inholland nagedacht over de doelstellingen (de innovatiestrategie), de wijze waarop innovaties bedacht, getest en gerealiseerd worden (het innovatieproces) en  hebben we de verdere randvoorwaarden gecreëerd (cultuur en control).

  Dit ontwerp hebben we ook meteen in de praktijk getest. Eén van de evenementen binnen het innovatiesysteem van Inholland is een Innovatiebooster: hier worden medewerkers en studenten uitgedaagd om in één dag ideeën te bedenken en uit te werken, onder begeleiding van een ideecoach en creatieve maker. Tijdens dit eerste evenement van de Learning Community Werving & Instroom ontstonden in één dag meerdere uitgewerkte concepten én veel energie om samen te innoveren.

  Verder uitbouwen van het innovatiesysteem

  Het resultaat van deze opdracht is dat er nu een innovatiesysteem is vormgegeven die omarmd wordt. Het eerste evenement was een succes en de eerste groep ambassadeurs hebben zich bij het netwerk aangesloten. Als laatste stap hebben we een roadmap opgeleverd die gebruikt kan worden om de Learning Community verder uit te bouwen. Zo kan Inholland innovatieve ideeën blijven bedenken, testen en razendsnel opschalen en daarmee aansluiten bij de veranderende wensen en behoeften van studenten.

  De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

  Het ontwerpen van innovatiesystemen is één van de expertises van de adviesgroep Innovatie van TwynstraGudde. Onze adviseurs verdiepen zich in de organisatie én in de medewerkers. Samen met de organisatie kijken ze naar de strategie en governance van een innovatieproces en besteden aandacht aan de innovatiecultuur en borging van innovaties.

  Ook structuur in jouw innovatieproces?

  Alle mensen

  Ook structuur in jouw innovatieproces?

  Alle mensen