Publiek-private samenwerking Beter samenwerken

Bij een publiek-private samenwerking komen de partners uit verschillende (vaak gescheiden) werelden. Hoe kom je tot een actieve samenwerking waarin beide partijen investeren?

 

Op dit moment is het zo dat de overheid vooral optreedt als opdrachtgever en toezichthouder. Een beperkte rol, die niet meer past bij de realiteit van vandaag. Want er komt veel op ons af. Hoe slagen we erin alle technologische veranderingen in de praktijk te brengen? En hoe gaan we om met de grote transities in de mobiliteit, de energiesector en de zorg? Daarvoor is een actieve, betrokken overheid nodig.

Sneller inspelen op nieuwe ontwikkelingen

Goed samenwerken begint met precies weten wat er speelt. En juist daarin kan de overheid het verschil maken. Door al vroeg bij een publiek-private samenwerking betrokken te zijn, kan de overheid veel sneller en efficiënter de wet- en regelgeving afstemmen op innovaties en nieuwe ontwikkelingen. Anticiperen dus. En in een vroeg stadium testen of en hoe de huidige regels moeten worden aangepast.

Daarbij staat continu het samenwerken voorop. Pas daarna bekijk je hoe dat in een contract is vast te leggen. Daardoor kunnen publieke partijen kennis vergaren die nu alleen private partijen hebben. Deze ‘omgekeerde aanpak’ levert uiteindelijk - zowel inhoudelijk als financieel - de meeste winst op. Bovendien is het toezicht beter te organiseren als je inzicht hebt in de hele keten van de marktpartijen.

Wij kunnen je daar als geen ander bij begeleiden: we kennen de meest geschikte methodieken en hebben - als meest ervaren pionier op het gebied van publiek-private samenwerking - alle nodige expertise in huis om de samenwerking vorm te geven.

Benieuwd wat jouw score is op de 10 succesfactoren voor een vitale samenwerking? Lees meer over de samenwerkingsscan

Cases

Cases

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.