Pim Nijssen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Pim Nijssen

Senior adviseur en trainer

Pim (1976). Schept overzicht, sfeer en vertrouwen. In mijn werk staan drie zaken centraal: (a) Sturen op hoofdlijnen, want in de kern is alles simpel. (b) Vertrouwen in elkaar en in de oplossing. (c) En dat alles in een goede sfeer - 't liefst met een vleugje humor.

About me

In mijn opdrachten adviseer ik partijen over samenwerken. Dat doe ik als adviseur, als trainer of als coach. Ik werk aan boeiende actuele opgaven, zoals klimaatadaptatie en de implementatie van de nieuwe omgevinsgwet. Ogenschijnlijk verschillend qua aard, maar overeenkomstig gezien de nadruk op samenwerking. Tussen verschillende sectoren, afdelingen en organisaties. Tussen overheid, markt en maatschappij. En tussen individuen in teams, netwerken of projecten.

Samenwerken gaat niet vanzelf. Mensen en organisaties verschillen bijvoorbeeld in hun belang, cultuur of expertise en die verschillen kunnen zorgen voor spanningen. Dat is logisch. Samenwerken doe je immers niet ondanks de verschillen, maar juist dankzij de verschillen. Die verschillen maken dat iedere partij of individu iets toevoegt aan de samenwerking. Het gaat er niet om die spanningen uit de weg te gaan of op te lossen, maar juist om ze productief te maken. Daarmee bouw je aan een goede samenwerking. En ik bouw graag mee.

Markten & Sectoren

Water, Overheid, Ruimte

Expertises

Projectmanagement

Opleidingen

Tweedaagse training Strategisch Omgevingsmanagement (SOM)

maandag en dinsdag 18-19 juni 2018 (beide dagen van 09.00-17.00 uur)

In deze tweedaagse training maakt u kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). U vergroot uw kennis en versterkt uw vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. In de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot u uw handelingsrepertoire en bent u in staat SOM in uw eigen opgave toe te passen.

Strategisch omgevingsmanagementProgrammamanagement Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen