Opleiden Vierdaagse opleiding samenwerken: Leer coalities bouwen en jezelf bewust inzetten

4-daagse opleiding: 20-21 januari en 8-9 maart 2022

Taaie maatschappelijke opgaven vragen om samenwerking tussen publieke, maatschappelijke en private partijen. Hierdoor werken steeds meer mensen op het grensvlak tussen organisaties. TwynstraGudde onderscheidt drie grondvormen van samenwerken: de zogenaamde coalitievormen. Elke coalitie heeft andere karakteristieken, werkwijzen en rollen. We laten zien dat de meer traditionele, regisserende rollen niet verdwijnen en bespreken de worsteling die het soms is om dit te combineren met een partnerende of meer faciliterende rol.

  • Inzicht in hoe je succesvol werkt op het grensvlak van organisaties.
  • Een meervoudig perspectief op het herkennen, bouwen en evalueren van coalities.
  • Bewustwording van jouw eigen rol, stijl en reflexen in samenwerken.
  • Soepel schakelen tussen coalities en rollen als tweebenige speler.
  • Uitbreiding van je eigen handelingsrepertoire aan de hand van actuele casussen uit jouw eigen praktijk.
  • Kennismaken met deelnemers uit andere samenwerkingspraktijken.

In het kort

Datum

20-21 januari (1e blok) en 8-9 maart (2e blok); alle dagen van 09:00-17:00 uur

Duur van de opleiding

4 dagen (09.00-17.00 uur)

Prijs

€ 3.195,- exclusief btw

Doelgroep

Een ieder die werkt op het grensvlak van organisaties en netwerken of op dit vlak wil gaan werken.

Locatie

In Amersfoort of omgeving.

Inschrijven

In deze vierdaagse opleiding leer je coalities herkennen, bouwen en evalueren en krijg je inzicht in jouw eigen gedrag en handelen en de effectiviteit ervan. Wij nemen je mee in de positie van de ‘Grenswerker’, het ‘Spectrum van Coalitievorming’, de ‘Signaturen voor Samenwerking’ en ‘Tweebenigheid’ en bieden een praktisch toepasbaar handelingsrepertoire om aan het werk te gaan.

We werken presentatiewanden, film, gesprekken, oefeningen en opdrachten om de opleiding direct te koppelen aan je eigen samenwerkingspraktijk. We bouwen veel ruimte in om als deelnemers ook van elkaar te leren.

'Het werkt echt! Na de training heb ik aan de hand van het Spectrum van Coalitievorming 100 projecten van de gemeente gecategoriseerd. We zijn ons nu bewust van hoe we soms achtereenvolgens en soms gelijktijdig wisselen van rollen.'
Manager Wijkaanpak gemeente Maastricht

Voor aanvang krijg je de mogelijkheid om alvast online kennis te maken met de belangrijkste concepten van samenwerken. De online training Leren Samen Werken van TwynstraGudde is een efficiënte manier van leren waarmee je in de eigen vertrouwde omgeving kunt leren wanneer het jou uitkomt. Je kunt filmpjes bekijken, oefeningen doen en korte toelichtingen en artikelen doornemen rondom de verschillende vormen en rollen in samenwerking.

De inzichten die je via de online leeromgeving opdoet en vastlegt, worden gebruikt in tijdens de opleiding. In de praktijk merken wij dat deze aanpak de kwaliteit van de opleiding sterk verbetert. We kunnen sneller de diepte in en voorbeelden met elkaar bespreken. Na afloop kun je bovendien alles nog eens rustig nalezen en -kijken.

Annuleringsvoorwaarden

In het belang van het leeratelier en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke mensen deelnemen. Dit komt de kwaliteit van de bijeenkomst ten goede. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een vervanger laten deelnemen. Indien je wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl . Bij een niet-tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de prijs voor deelname geheel in rekening te brengen.

'Van nature werk ik vanuit de stijl van de ‘gedreven voorvechter’, maar sinds het leeratelier over samenwerken realiseer ik me dat deze stijl voor mij nu minder effectief is dan in het verleden. Ik werk nu vanuit de ‘betrokken relatiebouwer’ en merk dat ik mijn eigen ambities kan waarmaken zonder dat mijn collega's zich gepasseerd of genegeerd voelen. Het schakelen tussen signaturen voor samenwerking heeft letterlijk gewerkt en voor mijn werkgeluk veel betekend'
Beleidsadviseur ROC

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.