Aanpak Online Project- of Programma Start-Up

Veel projecten en programma’s worden digitaal opgestart. Om je hierbij te helpen, hebben wij samen met de gemeente Den Haag de ‘PSU online’ ontwikkeld. Dit is een op maat gemaakte aanpak voor een online Project- of Programma Start-Up-bijeenkomst. Dit resulteert in een gedeeld beeld van de projectresultaten en duidelijke afspraken over de inspanningen en verantwoordelijkheden van elk teamlid.

Een Project- of Programma Start-Up (PSU) is een krachtig hulpmiddel om een project of programma mee te beginnen. Het geeft richting en focus met een relatief kleine inspanning. De aanpak van de PSU online is gebaseerd op de opzet van het Project Canvas of Program Canvas. Het Canvas is een effectieve manier om snel, en in dialoog met stakeholders, tot de kern van een programma te komen. Het resultaat van de PSU online is een uitgewerkt Project of Programma Canvas, waarmee je bouwstenen voor een geslaagd project of programma hebt verzameld. Met deze ingrediënten heb je in zeer korte tijd je project- of programmaplan uitgeschreven. Kortom, de PSU online is een echte kick start voor je project of programma.

Concreet resultaat

Concreet resulteert de PSU online in:

  • Een helder projectresultaat (doelen, problemen, resultaat, afbakening).
  • Duidelijke geformuleerde beheerseisen met oog voor mogelijke risico’s (tijd, geld, kwaliteit).
  • Zicht op de omgeving en randvoorwaarden van het project (opdrachtgever, belanghebbenden).

De Project- of Programma Start-Up is één van de 99 interventies die uitgelicht wordt in Het Groot Interventieboek

Hoe pakken we de PSU online aan?

Wij modereren de PSU online via Zoom of Microsoft Teams, waardoor we met grote aantallen mensen tegelijkertijd aan de slag kunnen. Stap voor stap leiden wij je door de PSU en helpen deelnemers waar nodig op weg met online werken en het gebruik van de softwaretool. Ondersteund door de softwaretool MIRO gaan we met alle deelnemers aan de slag.

Miro screenshot

Ter voorbereiding op de meeting, ontvangen alle deelnemers een leuk filmpje met instructies. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk! De recente ervaringen leren dat het op afstand ‘bouwen’ aan je nieuwe project of programma ook écht heel leuk is. We hebben leuke teasers en oefeningen waarmee we ook het groepsproces en de teamvorming stimuleren.

Onze mensen zijn ervaren in digitaal werken, het online modereren van sessies (met kleine en grote groepen), en hebben als expert in project-/programmamanagementvraagstukken ervaring met het opstarten van projecten en programma’s.

Wil je meer weten over de PSU online? Of heb je een concreet project of programma waarvoor de PSU online aanpak mogelijk geschikt is? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen direct contact met je op.

In ons white paper 'Essenties van programmamanagement' lees je hoe je je aanpak per opgave op maat maakt.

Ja, ik ben geïnteresseerd

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.