TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Nieuws Renovatie van geleiderails technisch en economisch haalbaar, met winst voor milieu

    De renovatie van geleiderails (vangrails) kan op een verantwoorde manier in de praktijk worden gebracht. Renoveren en opnieuw gebruiken geeft een aanzienlijke winst voor het milieu, met een besparing op de milieukosten tot wel 70 procent. Daarnaast is renovatie goedkoper dan nieuw produceren en past het binnen de strenge veiligheidseisen die gelden voor geleiderails. Dit blijkt een verkenning van Rijkswaterstaat, organisatieadviesbureaus TwynstraGudde en LBPSight, betrokken aannemers, leveranciers van geleiderails en verzinkerijen.

    Toegevoegd door Joost Meijer op 16 juli 2020

    Het circulair maken van geleiderails is één van de manieren voor Rijkswaterstaat om in 2030 circulair te werken en dus zo min mogelijk primaire grondstoffen te gebruiken. In de verkenning naar circulaire geleiderails is de hele renovatieketen onder de loep genomen, waarbij gebruikte geleiderails een volgend leven krijgt door de rail te demonteren, schoon te maken, te ontzinken en opnieuw te verzinken om daarna weer langs de weg te worden geplaatst.

    Gedeeld beeld

    TwynstraGudde en LBPSight hebben als onafhankelijke partijen het proces rondom de verkenning begeleid, zodat alle belangen werden afgewogen en iedereen vanuit zijn eigen expertise kon bijdragen. Zo ontstond er een gedeeld beeld van de businesscase en hebben alle ketenpartijen hun commitment uitgesproken. ‘Met een werkgroep van aannemers, verzinkerijen, een renovatiebedrijf en leveranciers hebben we intensieve discussies gehad om alle aspecten van renovatie tegen het licht te houden. Zo hebben we samen kunnen vaststellen dat het technisch en economisch haalbaar is. Dankzij een open houding en enthousiasme van iedereen is dit gelukt. Nu gaan we samen verder om het validatieproject in te richten. Renovatie van geleiderails is logisch, maar komt niet vanzelf tot stand’, aldus Henk Senhorst, projectmanager vanuit Rijkswaterstaat.

    aanrijdbeveiliging-geleiderail-heijmans.jpg__1920x0_q85_subsampling-2

    Validatieproject

    Het validatieproject heeft enerzijds tot doel om samen met de ketenpartijen kennis en ervaring op te doen met technische en organisatorische kanten van de renovatieketen. Anderzijds heeft het als doel om te demonstreren dat de renovatieketen de keuze is voor de toekomst waar de ketenpartijen zich op gaan richten. Inmiddels is een groot onderhoudsproject van een rijksweg geselecteerd waarmee de inrichting van de renovatieketen eind 2020 en begin 2021 in de uitvoering wordt gevalideerd.

    De transitie naar een circulaire economie. Lees meer over onze aanpak.

    Betrokken partijen

    De volgende partijen zijn betrokken en onderschrijven het werken met hergebruikte geleiderails: Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland, BAM, Berm Beveiliging Nederland, Heijmans, Zinkinfo, Arosso, Laura Metaal, SafeRoad, Steel Constructions, en Van Doorn Geldermalsen.

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen