TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Rijkswaterstaat Een sluitende business case voor verantwoord hergebruik van geleiderails

  Rijkswaterstaat heeft als doel om in 2030 circulair te werken. Dit betekent dat zij willen werken met zo min mogelijk primaire grondstoffen en zonder uiteindelijk afval te produceren. Het circulair maken van geleiderails (vangrails) is één van de manieren om dit doel te bereiken. Maar wat betekent dit voor de organisatie? En hoe kun je marktpartijen hier het beste bij betrekken? TwynstraGudde is gevraagd om het proces te begeleiden, alle belangen af te wegen en hierin te adviseren.

  Het doel om in 2030 volledig circulair te werken met geleiderails is ambitieus. Rijkswaterstaat moet dan aantoonbare milieuwinst behalen, terwijl de veiligheid voor weggebruikers tegelijkertijd voorop moet blijven staan. Dit vraagt voor marktpartijen en Rijkswaterstaat om een andere kijk op het gebruik van materialen. Door gezamenlijk te werken aan een sluitende business case voor alle partijen, kan de verduurzaming van geleiderails worden gerealiseerd.

  Samen naar verantwoord hergebruik van geleiderails

  Om te onderzoeken of het circulair maken van geleiderails haalbaar is, moeten cruciale vragen beantwoord worden. Wat zijn bijvoorbeeld de kosten per processtap? Welke milieuaspecten zijn van toepassing bij direct hergebruik van geleiderails? En met welke regelgeving moet rekening gehouden worden?
  Deze vragen hebben betrekking op alle partijen, die een rol hebben in het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van geleiderails. Om verantwoord hergebruik van geleiderails te realiseren, werken Rijkswaterstaat en de marktpartijen in een verkenning gezamenlijk aan het beantwoorden van deze vragen. De rol van TwynstraGudde als onafhankelijk procesbegeleider zorgt ervoor dat alle belangen worden afgewogen en iedereen vanuit zijn eigen expertise kan bijdragen.

  Een sluitende business case

  Het gezamenlijke doel is om te onderzoeken of een sluitende business case mogelijk is, die voor zowel Rijkswaterstaat als de marktpartijen interessant is. De business case moet voor de marktpartijen leiden tot een haalbaar verdienmodel. Voor Rijkswaterstaat moet er voldoende aantoonbare milieuwinst te behalen zijn. Hiervoor wordt het Business Model Canvas ingezet, waarin milieuvoordelen, kosten, kwaliteit, veiligheid en marktaspecten in balans worden gebracht.

  Bijdragen aan een circulaire economie

  Het eindrapport bevat een advies voor een sluitende business case voor alle partijen, waarmee het verantwoord hergebruik van geleiderails in de praktijk kan worden gebracht. Met een concreet stappenplan kunnen Rijkswaterstaat en de marktpartijen de aanpak implementeren en zo bijdragen aan een circulaire economie.

  De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

  TwynstraGudde heeft veel ervaring met verandervraagstukken en de samenwerking tussen markt en opdrachtgever. Als onafhankelijk procesbegeleider werken we vanuit de inhoud en sturen we op voortgang, structuur en samenwerking. Door met alle partijen in gesprek te gaan, belangen af te wegen en modellen toe te passen, komen we in korte tijd tot een advies voor een sluitende business case. Daarnaast hebben adviseurs van TwynstraGudde een hart voor verduurzaming en is er een intrinsieke motivatie om het verschil te maken.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen