De berg aan data groeit maar verbetert de informatie waarop je beslist ook? TwynstraGudde helpt je met het verzilveren van de waarde van vastgoeddata.
Er wordt steeds meer data over vastgoed en 'assets' verzameld en in systemen, lijstjes en databases opgeslagen. Als het lukt om die data te ontsluiten en om te zetten in nuttige managementinformatie dan ben je als vastgoedmanagementorganisatie daadwerkelijk in control. Een noodzaak om goede beslissingen te kunnen nemen en scherp te sturen op rendement, kwaliteit en risico’s.
Je hebt meer data dan je denkt en het is makkelijker om dit te benutten dan je in eerste instantie misschien verwacht. Als je Agile met vastgoeddata aan de slag gaat, kun je snel waardevolle stappen zetten. Met de opkomst van de business-intelligence (BI) als onderdeel van de gewone Office pakketten is veel, zo niet alles mogelijk zonder dat daar ingewikkelde, dure en kwetsbare ICT-systemen voor nodig zijn. Je kunt data uit bestaande systemen, zoals TOPdesk, Planon, Sap of Excel, direct in één dashboard koppelen.
Wij helpen je te bepalen welke data waardevol is. We helpen met het koppelen van gegevens en creëren nuttige dashboards met stuurinformatie. Met onze kennis van vastgoed en de vastgoedorganisaties en onze kennis van informatiesystemen zijn wij de spil tussen jouw vastgoedorganisatie en de ICT-afdeling.
Enkele voorbeelden van vastgoeddashboards die wij onlangs maakten:
Legt verbanden tussen verschillende databronnen ten behoeve van het analyseren van de portefeuille. Denk hierbij aan locatie, omvang, duurzaamheid, gebruikers, kosten en energieverbruik.
Bekijk hier een live voorbeeld van een dashboard
Een vastgoeddashboard helpt om te sturen op de realisatie van je vastgoeddoelen. Het laat bijvoorbeeld in één oogopslag zien hoe duurzaam de vastgoedportefeuille is, de bezetting en benutting of de status van KPI’s of een vergelijking van investeringsscenario’s.
Bekijk ons webinar 'Data gedreven asset management' van december 2020
Geeft inzicht in TGKIO-aspecten van een project of een portfolio van projecten. Bijvoorbeeld de uitgaven ten opzichte van het begrote budget, de voortgang van de werkzaamheden en actuele risico-inschattingen.
Ben je benieuwd geworden naar de inzichten die wij je kunnen geven? Neem eens contact met ons op of lees onze case over de Universiteit Wageningen waar we in slechts 8 dagen met een Agile aanpak een concept vastgoeddashboard hebben gebouwd.
Als organisaties op basis van beschikbare data de eerste resultaten boeken leidt dit meestal tot de wens om meer informatie te koppelen en de datakwaliteit te verbeteren. In het blog “Sturen in de zee van vastgoeddata” lees je wat het belang is van relevante data voor stuurinformatie. We schetsen hier de aanpak voor het structureel verbeteren van de vastgoed data, een belangrijke vervolgstap.