Aanpak Dashboard Vastgoedinformatie

Hoe is de bezetting van ons vastgoed? Hoe is de spreiding van ons maatschappelijk vastgoed over de gemeente? Welke kosten worden er per object gemaakt en welke inkomsten worden er gegenereerd? Welke gebouwen hebben het juiste energielabel? Het Dashboard Vastgoedinformatie van TwynstraGudde geeft antwoord op dit soort vragen door de data van jouw vastgoedportefeuille inzichtelijk te maken.

 

Het Dashboard Vastgoedinformatie van TwynstraGudde maakt het mogelijk om zelf eenvoudig inzicht in je Data Driven Vastgoedmanagement te krijgen. Het dashboard geeft op organisatorisch, financieel en technisch vlak inzicht op zowel object- als portefeuilleniveau. De informatie wordt realtime weergegeven, zodat iedereen op elk moment de informatie tot zijn beschikking heeft. De weergave is voor jou gepersonaliseerd, je krijgt de informatie te zien die voor jou relevant is. En de implementatie is gemakkelijk. Het dashboard is te koppelen aan jouw eigen Excel-bestand waardoor je niet direct aan een vastgoedmanagementsysteem vastzit.

Voorbeeld Dashboard

Bekijk hier een live voorbeeld van een dashboard

Realtime inzicht

Door de koppeling tussen jouw data en het dashboard worden gegevens automatisch ververst en heb je altijd de actuele gegevens bij de hand. Zo kun je interne klanten, potentiële huurders of beslissende bestuurders direct de juiste informatie laten zien. Is een object afgestoten of verkocht en niet meer aanwezig in jouw portefeuille? Het enige wat je hoeft te doen is het object te verwijderen uit je gegevens en het dashboard neemt deze wijziging automatisch over op ieder device, of het nu een laptop, tablet of mobiele telefoon is.

Een gepersonaliseerd dashboard

Het dashboard wordt samengesteld op basis van jouw wensen als vastgoedmanager, zodat het dashboard de voor jou relevante informatie weergeeft. Denk hierbij aan adresgegevens, eigendomssituatie, BVO, energielabel, kosteninformatie, gebruikers, de WOZ-waarde, en de lasten en inkomsten. Het dashboard geeft naast object-, deelportefeuille- en portefeuille-informatie ook verbanden in je portefeuille weer, zoals bijvoorbeeld de gemiddelde verbruikslasten per energielabel of de bezettingsgraad ten opzichte van het energieverbruik. Deze informatie wordt gekoppeld aan KPI’s, die het presenteren van de vastgoedportefeuille aanduiden. En dat alles op een manier dat jij graag ziet.

Gebaseerd op Excel

Voor het inzichtelijk maken van jouw vastgoeddata hoef je geen prijzig vastgoedmanagementsysteem aan te schaffen. Het Dashboard Vastgoedinformatie wordt als een visuele laag bovenop jouw bestaande informatie gelegd. Zo kun je gemakkelijk de data uit jouw eigen Excel-bestand inzetten om een visuele weergave te krijgen. Je kunt ook de gegevens uit andere bronnen, zoals Planon of TopDesk, gebruiken om in je dashboard weer te geven. Wij vertalen de vastgoedgegevens naar een heldere, visuele online rapportage.

Praktijkvoorbeeld

Met het oog op een mogelijk nieuwe vorm van samenwerking tussen vijf gemeenten heeft TwynstraGudde in opdracht van een Rekenkamercommissie de totale omvang en waarde van de vastgoedportefeuille van Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen (nu Hoeksche Waard) in kaart gebracht. Dankzij het Dashboard Vastgoedinformatie zijn de gegevens van de ongeveer 200 maatschappelijke vastgoedobjecten begrijpelijk en inzichtelijk gemaakt voor eenieder binnen een van de vijf gemeenten. De spreiding van de zwembaden en de gemiddelde WOZ-waarde van de objecten van één gemeente zijn twee voorbeelden die met enkele klikken te zien zijn.

Heb je een vraag over het dashboard?

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.