Wageningen University & Research Effectief vastgoedmanagement dankzij live dashboard

De vastgoedorganisatie van Wageningen University & Research heeft een live dashboard voor vastgoedinformatie. Overzichten zijn met één druk op de knop beschikbaar. Het maakt sturing effectiever en verantwoording makkelijker. TwynstraGudde heeft het dashboard samen met de WUR ontwikkeld.

De Wageningen University & Research (WUR) is eigenaar van vele tientallen, zeer verschillende gebouwen. Goed vastgoedmanagement kan ervoor zorgen dat die gebouwen de primaire doelstellingen van WUR maximaal ondersteunen. Daarvoor is up-to-date informatie essentieel. Die informatie was er wel, maar werd altijd in meerdere systemen verzameld zoals een vastgoedsysteem, een financieel systeem en verschillende energiesystemen. Voor een dieper inzicht moet je verbanden leggen. Zijn energiezuinige gebouwen bijvoorbeeld duurder of goedkoper in gebruik? De afdeling Vastgoed van de WUR vroeg TwynstraGudde hiervoor een dashboard te bouwen in een overkoepelend programma dat als paraplu fungeert tussen bestaande systemen en data aan elkaar koppelt.

Samenwerken

Er bestaan in de wereld van de ICT veel business intelligence programma’s die de gewenste overzichten en data kunnen genereren. In onze visie is het echter geen ICT-vraag, maar primair een vraag op het gebied van huisvesting en vastgoed. Het is volgens ons bovendien belangrijk om niet top-down een allesomvattend systeem neer te zetten, maar juist van onderop, samen met de mensen die ermee moeten werken, aan de gang te gaan.

Klein beginnen, snel resultaat

Wij hebben gekozen voor een agile aanpak: klein te beginnen en snel concrete resultaten boeken. In samenspraak met betrokkenen van de WUR hebben we een dashboard opgezet met herkenbare informatie uit meerdere systemen. In een tijdsbestek van acht dagen is het dashboard voor de ogen van de gebruikers gegroeid. Al werkende zijn kansen die zich aandienden benut en zijn belemmeringen opgelost. Door het gezamenlijke maakproces zijn enthousiasme en draagvlak ontstaan.  

Eén druk op de knop

Het dashboard is interactief. Je kunt bijvoorbeeld vinkjes aan- en uitzetten om op zoek te gaan naar trends en correlaties. Hiermee nodigt het systeem uit om met de informatie aan de slag te gaan. Het inzicht in de vastgoedportefeuille groeit en sturing wordt effectiever. Via het dashboard is het met één druk op de knop bovendien mogelijk de juiste gegevens te genereren ten behoeve van rapportages, benchmarks, strategische plannen en routekaarten.

Onze toegevoegde waarde

Wij hebben deze opdracht vanuit onze kennis van huisvesting en vastgoed benaderd. Samen met de opdrachtgever hebben we nauwkeurig gekeken waar behoefte aan is. Vervolgens hebben we onze kennis van ICT-oplossingen en Data Driven Vastgoedmanagement gebruikt om maatwerk te leveren.

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.