TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Gemeente Valkenswaard Onderzoek effectiever gebruik van gemeente- en cultuurhuis

  Hoe zorg je als gemeente voor voldoende en prettige werkomgeving op een uitpuilend gemeentehuis, een goed bezocht cultuurhuis en liefst ook nog een dynamische kruisbestuiving tussen beide?

  Dat was de vraag waar de gemeente Valkenswaard zich voor gesteld zag. Bijkomende uitdaging was om alles binnen de financiële taakstelling uit te voeren.

  De opdracht

  De gemeente Valkenswaard vroeg TwynstraGudde om te onderzoeken hoe zij gemeente- en cultuurhuis effectiever zou kunnen gebruiken zodat zij aan de financiële taakstelling zou voldoen. Daarnaast had de gemeente de wens om de werkomgeving binnen het gemeentehuis te verbeteren en de interactie tussen beide panden te versterken.

  Het probleem

  Het gemeentehuis en het cultuurhuis liggen gespiegeld tegenover elkaar aan een cirkelvormig plein. Maar terwijl het gemeentehuis steeds voller werd, kampte het cultuurhuis al langere tijd met een oplopende leegstand. Door contractuele verplichtingen kon de gemeente echter geen gebruik maken van de leegstaande ruimtes in het cultuurhuis. Bovendien was er van de beoogde kruisbestuiving weinig gekomen.

  De aanpak

  Het onderzoek richtte zich op drie aspecten: efficiënter gebruik van de ruimtes, invoeren van het nieuwe werken en optimaliseren van de bedrijfsvoering. In de bestaande situatie waren veel functionaliteiten apart georganiseerd en werden diensten gescheiden ingekocht. Daar viel dus relatief eenvoudig winst te halen. Maar wij onderzochten ook of verdere centralisatie mogelijk en wenselijk was door bijvoorbeeld met één centrale balie te gaan werken.

  Wat was het onderscheidende van de aanpak?

  Omdat er al een behoorlijke voorgeschiedenis lag hebben wij eerst gekeken waarom eerdere onderzoeken waren vastgelopen. Vervolgens hebben wij de gemeente een plan de campagne voorgelegd en hen verzocht daar niet meer van af te wijken. Uit onze ervaring weten we namelijk dat veranderde wensen of nieuwe inzichten het proces kunnen vertragen. Maar door het project kop en staart te geven creëerden wij een duidelijke marsroute. Daarnaast hebben we voor een intensieve aanpak gekozen; elke twee weken kwamen wij met de hele projectgroep bij elkaar om de voortgang te bespreken. Zo hielden wij grip op het proces en was er vanaf het begin draagvlak.

  Het resultaat

  Het onderzoek leverde een viertal varianten op die uiteenliepen van lage tot hoge impact. In de variant met het laagste impact bleef alles min of meer zoals het was. In de variant met de hoogste impact zou het plein tussen gemeente- en cultuurhuis worden overdekt met een glazen kap. Uiteindelijk is een tussenvariant aan de gemeenteraad voorgesteld. Daarin behouden de gebouwen elk een eigen balie maar worden zij via loopbruggen met elkaar verbonden. Daardoor kan het cultuurhuis effectiever worden gebruikt. Ook het nieuwe werken wordt geïntroduceerd. Besluitvorming is nu aan de raad.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen