TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Provincie Overijssel Kleine eigenaren van maatschappelijk vastgoed helpen met verduurzamen

  Voor kleine eigenaren van maatschappelijk vastgoed is verduurzaming om allerlei redenen soms lastig. De provincie Overijssel wil hen helpen. TwynstraGudde heeft een programma opgezet om gebouweigenaren te ontzorgen. Geen werk uit handen nemen maar naast de eigenaar gaan staan.

  Bij maatschappelijk vastgoed gaat het om buurthuizen en gemeentekantoren. Om scholen en sportaccommodaties. Om musea en zorgcomplexen. De verschillen tussen al die gebouwen zijn groot, maar er is één overeenkomst: het publiek verwacht het goede voorbeeld als het aankomt op verduurzaming. 

  Procesondersteuning

  Het Rijk heeft middelen vrijgemaakt waarmee provincies de eigenaren van maatschappelijk vastgoed kunnen helpen de aanpak te versnellen. Daarbij gaat het om de kleine eigenaren. Want die willen wel, maar hebben vaak niet de mogelijkheden om aan de slag te gaan. Hoe moet je dat inpassen in de dagelijkse praktijk waar andere dingen voorgaan? De subsidie is bedoeld voor procesondersteuning. De investering ligt nog steeds bij de eigenaar zelf. In opdracht van de provincie heeft een projectleider van TwynstraGudde voor deze groep het ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed opgezet: de aanpak bedacht en het team van duurzaamheidscoaches samengesteld. 

  Pragmatisme en maatwerk

  Gebouweigenaren komen volgens ons pas echt in beweging als ze zelf willen. Vanuit dat idee hebben we het ontzorgingsprogramma in Overijssel opgezet. Eigenaren die willen, maar niet weten hoe, staan we terzijde. Het programma levert niet een technisch plan - ‘Kijk, zo doe je dat’ - maar we staan naast de eigenaar. Dat vraagt maatwerk. Juist omdat maatschappelijk vastgoed zo divers is. Het vraagt ook om een pragmatische aanpak. Het gaat niet altijd om de meeste CO2-winst per euro; het gaat om enthousiasme en kansen benutten zodra zich die voordoen. Onze kracht is deze flexibiliteit in te passen in een programma dat niettemin stuurt op samenhang en efficiëntie. 

  Duurzaamheidscoaches

  We hebben een programma opgezet waarin duurzaamheidscoaches een centrale rol spelen. Zij leggen contact met gebouweigenaren in hun regio en brengen de mogelijkheden in kaart met een energiescan. Zij hebben vervolgens een waaier aan instrumenten ter beschikking om gebouweigenaren te helpen aan de slag te gaan. De coaches werken regionaal. Dat is belangrijk, want zij houden de lijnen kort en zijn bijvoorbeeld ook goed op de hoogte van lokale energiefondsen. Voor specifieke vragen staan sectorspecialisten op de achtergrond klaar. 

  Communicatie

  Communicatie is een belangrijke component van het programma. Via webinars en nieuwsbrieven, maar ook via gemeenten, buurthuizen en brancheorganisaties worden gebouweigenaren enthousiast gemaakt om mee te doen. Om de communicatie in goede banen te leiden is een communicatiespecialist aan het team toegevoegd. 

  Klaar voor de volgende stap

  Onze projectleider heeft het team samengesteld en systemen ontwikkeld voor communicatie, monitoring en rapportage. Inmiddels participeren circa 50 gebouweigenaren die samen ruim 300 gebouwen bezitten. Hiermee is de provincie klaar voor de volgende stap: opschaling naar minstens honderd gebouweigenaren. Het programma sorteert bovendien voor op een veel grotere subsidieregeling van de rijksoverheid waarin gebouweigenaren niet alleen worden geholpen met procesbegeleiding, maar ook met investeringssubsidie. 

  Waarom TwynstraGudde? 

  Onze adviseurs hebben ervaring met vastgoedprojecten van de diverse doelgroepen waaronder gemeenten, scholen en zorginstellingen. Het maakt dat we snappen wat er speelt bij bestuurders. Aan de andere kant zijn we ook ingevoerd in de verduurzamingsaanpak van de rijksoverheid. Daardoor kunnen we de uitvoeringspraktijk optimaal begeleiden en praktisch resultaat bereiken. 

  Meer weten over het ontzorgingsprogramma Overijssel?

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen