TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Tweedaagse training Effectief samenwerken in de zorg

    Wat zijn de facetten van een samenwerking en hoe kun je daarop handelen? Hoe werk je eigenlijk effectief samen? En hoe beweeg je je in een netwerk dat zich ergens bevindt tussen los zand en in beton gegoten? En hoe organiseer je daarbinnen een juiste besluitvorming?

    In deze tweedaagse training:

    • Leer je een eigen handelingsrepertoire te ontwikkelen in samenwerkingen. Welke interventie past bij welke vorm van samenwerking?
    • Leer je meer over het omgaan met verschillende belangen (strategisch omgevingsmanagement).
    • Creëer je win-winsituaties in complexe samenwerkingen (Mutual Gains Approach).
    • Ontwikkel je tweebenigheid om de eigen organisatie met de externe omgeving te verbinden.
    • Krijg je handvatten voor regelmatige reflectie op samenwerkingsverbanden.

    In het kort

    Datum

    30 mei en 6 juni 2024

    Duur van de opleiding

    2 dagen van 09.00 - 17.00 uur

    Prijs

    € 1.950,- exclusief btw

    Doelgroep

    Zorgprofessionals die werken aan, tussen of voor samenwerkingen zoals netwerken, ketens of coalities

    Locatie

    TwynstraGudde te Amersfoort
    Routebeschrijving

    Inschrijven

    Bij deze vragen staan wij stil in onze tweedaagse training Effectief samenwerken. De zorg kent vele complexe opgaven die om organisatie- of domeinoverstijgende samenwerking vragen. Denk aan het ontwerpen van een regionaal zorgpad met verschillende partijen, de regionale organisatie van acute zorg, het organiseren van goede nazorg voor patiënten met een melanoom of het gezamenlijk organiseren van bijvoorbeeld avond-, nacht- en weekendzorg. 

    In onze tweedaagse training bieden we de theoretische basis en praktische handvatten om je hierbij te ondersteunen. Wij hebben onze training opgebouwd aan de hand van het onderstaande model, waarin jij als professional het uitgangspunt bent. Aan de hand van deze onderdelen bieden we je een compleet overzicht van de belangrijkste inzichten rondom samenwerken en helpen we je in al jouw samenwerkingsverbanden echt een verschil te maken.

    Figuur Effectief samenwerken in de zorg

    De onderdelen

    In de training komt onder andere aan bod.

    Samenwerken met andere organisaties

    Samenwerkingsverbanden tussen organisaties kunnen verschillende vormen aannemen. We onderscheiden drie grondvormen van samenwerken met elk een eigen handelingsrepertoire en helpen je inzicht te bieden in de interventies die passen bij iedere vorm. 

    Samenwerken als eigen organisatie

    Naast het perspectief naar buiten, kijken we ook naar de eigen organisatie. Aan de hand van inzichten uit het strategisch omgevingsmanagement is te leren hoe je gestructureerd en proactief om kunt gaan met verschillende belangen in je omgeving. Met de Mutual Gains Approach leer je gestructureerd voortgang te creëren in complexe samenwerkingen door win-win-situaties te creëren. 

    Jij als (samenwerkende) professional

    Het werken in samenwerkingsverbanden is uitdagend, je zit immers op de grens tussen je eigen organisatie en die van anderen. Het vraagt tweebenigheid om de eigen organisatie met ‘de externe omgeving’ te verbinden. Wat zijn je reflexen en hoe kun je je handelingsrepertoire als samenwerker verbreden? Hoe kun je omgaan met spagaten door zowel leidend als dienend te zijn en zowel kaderstellend als vrijheid gevend? Ook zoeken we naar jouw signatuur als samenwerken, aan de hand van de signaturentest.

    Samenwerkingen evalueren

    Tot slot geven wij je handvatten om ook regelmatig te blijven reflecteren op jouw samenwerkingsverbanden. Aan de hand van de verschillende succesfactoren leren wij je om te zien waar het beter kan en met welke interventies je daarin snel het verschil kunt maken. Dit doen we aan de hand van de samenwerkingsscan.

    Indeling van de training

    De tweedaagse training is ingedeeld aan de hand van deze vier onderdelen van samenwerken. Voor elk onderdeel nemen we ongeveer een halve dag. We zorgen voor praktische instrumenten en handvatten voor jouw dagelijkse praktijk en werken zoveel als mogelijk met jouw casuïstiek. 

    Doelgroep 

    De training is bedoeld voor zorgprofessionals die werken in, aan, tussen of voor samenwerkingen zoals netwerken, ketens of coalities. Je wilt samenwerkingen beter begrijpen, jouw organisatie beter in positie brengen en handelingsrepertoire ontwikkelen. De ervaring leert dat we vaak een mix aan deelnemers hebben: project- en programmamanagers, beleids- en strategische adviseurs, regiomanagers, ketenregisseurs en middel- en hoger management al dan niet met een medische achtergrond. 

    Twijfel je of de training wat voor jou is? Neem dan vooral even contact op met een van onze trainers. 

    Trainers/docenten

    Deze training wordt verzorgd door twee trainers uit de adviesgroep Zorg van TwynstraGudde. Zij zijn ervaren adviseurs op het gebied van samenwerking en hebben veel ervaring met samenwerkingen op adviesbasis, als project- en programmamanager of procesbegeleider. Hierdoor nemen zij de buitenwereld mee naar binnen en kunnen ze goed relateren aan praktijkvoorbeelden. 

    Kosten

    De training bestaat uit twee dagen en vindt plaats bij TwynstraGudde in Amersfoort. De kosten voor deze tweedaagse training bedragen € 1.950, - (ex. btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lesmateriaal en catering gedurende de dag. Onze training is zonder overnachting(en). Het gaat om twee losse dagen van 09.00 - 17.00 uur.

    Annuleringsvoorwaarden

    In het belang van de training en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen gaan deelnemen. Vanuit één organisatie kunnen maximaal twee deelnemers tegelijkertijd deelnemen. Dit komt de kwaliteit van de opleiding ten goede. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een vervanger laten deelnemen. Indien je wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl. Bij een niet-tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de prijs van de bijeenkomst in rekening te brengen.

    Neem contact op

    Alle mensen

    Neem contact op

    Alle mensen