Whitepaper Verduurzaming van maatschappelijk vastgoed als organisatievraagstuk

De verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed in Nederland is een opgave van formaat. Het vraagt om andere werkprocessen, betere afstemming tussen verschillende afdelingen binnen een organisatie en klare taal die meerdere partijen begrijpen. Maatwerk is hierbij geboden en duidelijk is dat de medewerkers duurzaamheid en onderhoud veel aan elkaar kunnen hebben.

Toegevoegd door Wicher Schönau op 7 januari 2020

Voorbeelden uit de praktijk kunnen inspireren, maar passen nooit één op één op de eigen situatie. Wat wel helpt is bij elkaar in de keuken te kijken. Daarom heeft TwynstraGudde in het netwerk van Bouwstenen voor Sociaal gemeenten en scholen bij elkaar gebracht om hun kennis en ervaring op dit gebied te delen. Ook is onderzoek gedaan naar waar gemeenten en scholen nu staan met verduurzaming. Wicher Schönau, partner adviesgroep Huisvesting, Vastgoed & Facility Management van TwynstraGudde, heeft dit onderzoek uitgevoerd. Hiervoor heeft hij vier casus organisaties geïnterviewd, een expert meeting voor circa 60 gemeenten georganiseerd en de analyse van de bevindingen daaruit gedaan. 

Publicatie 

De resultaten van het onderzoek zijn beschreven in de publicatie ‘Verduurzaming van maatschappelijk vastgoed als organisatievraagstuk’, waarvan Wicher Schönau hoofdauteur is. Hierin wordt o.a. ingezoomd op enkele cases die praktische maatregelen bevatten om duurzaamheid en onderhoud dichter bij elkaar te brengen. U krijgt er geen kant-en-klare oplossingen, maar wel inspiratie, een analysemodel voor uw eigen organisatie en aangrijpingspunten om mee vooruit te komen, bijvoorbeeld bij het opstellen van een Routekaart. 

Wilt u deze publicatie ontvangen? Download deze dan via onderstaande button.

Download publicatie

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.