TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Podcast BNR – Nieuw Nederland Hoe Hilversum huisvesting hervormt

  In samenwerking met BNR hebben we de podcast- en videoserie Nieuw Nederland ontwikkeld. In acht afleveringen gaan we dieper in op de complexe ruimtelijke vraagstukken waar gemeenten mee te maken hebben. Deze zesde aflevering gaat over ouderenwoningen en zorg in de toekomst.

   

  Toegevoegd door Simone Swartjes op 7 maart 2022

  Voor deze zesde aflevering fietst Maarten Bouwhuis naar Hilversum. Daar heeft corporatie Habion de eerste Liv Inn gerealiseerd, een woonconcept waar oud en jong samen leven. De bewoners doen er alles zelf en maken samen de beslissingen. Wonen staat voorop, nodige zorg komt naar ze toe. Door elkaar te helpen kunnen bewoners langer op één plek blijven en zijn ze minder afhankelijk van zorg. Bovendien: gelukkige ouderen zijn ook gezonder. Kunnen we met concepten zoals de Liv Inn de ouderenzorg betaalbaar houden?

  Herontwikkeling stadscentra

  Twee maatschappelijke vraagstukken waar gemeenten mee worstelen zijn de grote leegstand van panden en het tekort aan ouderenhuisvesting. TwynstraGudde onderzoekt met gemeenten, vastgoedeigenaren, zorgverleners en corporaties de mogelijkheden om ouderenwoningen te ontwikkelen bij de herontwikkeling van stadscentra en dorpskernen. Zo los je de leegstand op, breng je de leefbaarheid terug en zorg je tegelijkertijd voor goede en aantrekkelijke huisvesting en voorzieningen voor onze ouderen.

  Lees ook:

  • Winkelleegstand als oplossing voor tekort aan ouderenhuisvesting
   Lege winkels en kantoorpanden bepalen steeds vaker het straatbeeld. Gemeenten willen daar iets aan doen, maar worstelen vaak met de financiële haalbaarheid van de herontwikkeling. Tegelijkertijd is er een groot tekort aan ouderenhuisvesting. Er ligt een prachtige kans in het verbinden van deze twee maatschappelijke vraagstukken.
  • Zet in op het sociaal weefsel van wijken
   De vergrijzing, het toenemend arbeidstekort in de zorg en de situatie op de woningmarkt dwingen ons tot nadenken over slimme oplossingen op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor senioren. Wij spraken met Gea Sijpkes, directeur bij Humanitas Deventer. Humanitas is een zelfstandig woonzorgcentrum in Deventer voor senioren met een behoefte aan ondersteuning op gebied van wonen, welzijn en zorg. Daarnaast is Humanitas een goede buur voor de wijk. Een boeiend en inspirerend gesprek waarin Gea haar visie deelt over de relatie tussen welzijn en zorg en de rol van Humanitas in de wijk Keizerslanden.

  Nieuwsbrief

  De adviseurs en managers van TwynstraGudde werken dagelijks aan de maatschappelijke thema’s van deze tijd. We bieden onze opdrachtgevers binnen zowel de overheid als het bedrijfsleven unieke, werkbare oplossingen en brengen complexe projecten en programma’s tot een goed einde. Onze kennis en ervaring delen we regelmatig via onze site en onze nieuwsbrief. Wil jij vanaf nu deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

   

  Neem contact op met één van deze experts

  Alle mensen

  Neem contact op met één van deze experts

  Alle mensen