Interim management Een strategie tot uitvoering brengen

De uitvoering van een nieuwe strategie vergt het uiterste van het leiderschap. Onze interim-managers brengen een vliegwiel op gang.

Bij een verandering van de organisatie of het realiseren van een nieuwe strategie komt het aan op goed leiderschap. Succesvolle leiders zijn in staat om persoonlijke ambities van medewerkers ten goede te laten komen aan de strategie van de organisatie als geheel. Zij sturen mensgericht, zorgen voor verbinding en adaptief vermogen en zijn altijd gefocust op de bestaansreden van een organisatie: tunen, netwerken ontwikkelen en kansen benutten.

Aanvullende leiderschapsstijl

Om een verandering in gang te zetten zijn vaak nieuwe competenties en leiderschapsstijlen nodig. Daarom onderzoeken wij altijd eerst de strategie. We doorgronden die en we analyseren welke stappen nodig zijn. Welke formele én informele leiders zijn in staat om veranderingen in goede banen te leiden? Vanuit een visie op de toekomst kijken we welke aanvullende kwaliteiten nodig zijn om de transitie van jouw organisatie daadwerkelijk tot stand te brengen.

Een nieuwe fase

Onze interim-managers brengen nieuwe energie. Zij geven de impuls die nodig is om een strategie tot werkelijkheid te maken. Zij zijn in staat oude patronen te doorbreken en ruimte te maken voor nieuwe processen en andere vormen van samenwerking. Op alle niveaus worden medewerkers zich meer bewust van de koers van de organisatie zodat zij hun persoonlijke ambities daarop kunnen afstemmen. De interim-managers zetten een proces in gang waardoor jouw organisatie stap voor stap in een nieuwe fase komt.

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.