TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Gemeente Rotterdam Timmerhuis Rotterdam: uniek contract, uitzonderlijke kwaliteit

  Het Timmerhuis Rotterdam is een gebouwencomplex in het hartje van de Maasstad met een mix van stedelijke functies. In opdracht van de gemeente Rotterdam heeft TwynstraGudde de contractering en het procesmanagement van dit beeldbepalende project gedaan.

  Foto: Ossip van Duivenbode

  Het oude Stadstimmerhuis is de kraamkamer van de Rotterdamse wederopbouw. Het is een gemeentelijk monument, maar was toe aan renovatie. Een gebouw ernaast was gesloopt. Daarmee ontstond ruimte voor het nieuwe Timmerhuis: een multifunctioneel complex van 46.000 m2 bvo met kantoren, museum, winkels, horeca, 84 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. De ontwikkeling tekent de strategie om de binnenstad te verdichten en voor meer bewoners en functies aantrekkelijk te maken. De ambities waren hoog: excellente architectuur en stedenbouw en duurzaamheid op het niveau “BREEAM Excellent”. TwynstraGudde werd gevraagd de juiste contractvorm voor dit project uit te werken en het proces te managen.

  Contractering

  figuur_case_timmer_huisWe hebben de interne en de externe factoren die van invloed zijn op de keuze van de contractvorm, geanalyseerd. Op grond daarvan zijn we tot een uniek voorstel gekomen: het voorlopig ontwerp in eigen beheer ontwikkelen en daarna aanbesteden volgens een geïntegreerd DBM-contract: design, build en maintenance. Gebouwgebonden onderhoud is voor een periode van vijftien jaar onderdeel van het contract. Marktpartijen worden daardoor maximaal uitgedaagd om de juiste afwegingen te maken tussen kwaliteit en geld.

  Realisatie

  Aansluitend hebben we de selectie begeleid waaruit architectenbureau OMA van Rem Koolhaas naar voren is gekomen. Dit bureau heeft het voorlopig ontwerp onder regie van de gemeente gemaakt. Met alle bijbehorende contracten is dit overgedragen aan Heijmans die als aannemer/ontwikkelaar werd geselecteerd. TwynstraGudde heeft het procesmanagement gedaan. Daarmee hebben we gezorgd voor een permanente match tussen de voortgang van het project en de ambtelijke en politieke besluitvorming.

  Het resultaat voor de opdrachtgever

  Op 11 december 2015 is het Timmerhuis officieel geopend. Rotterdam is een bijzonder gebouw rijker. Het trekt de aandacht door glas en staal en een combinatie van nieuwbouw en monumentale oudbouw. Het is één gebouw voor wonen, werken, ontmoeten en ontspannen. Het resultaat voldoet aan de hoge eisen die de gemeente vooraf stelde en het project is op tijd en binnen het budget gerealiseerd.

  De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

  De adviseurs van TwynstraGudde hebben ervaring met procesmanagement bij projecten in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Door de kritische succesfactoren van het project en de hiermee samenhangende risico’s voor de gemeente te wegen, zijn we gekomen tot een unieke contracteringsstratgie. Met goed procesmanagement hebben we gezorgd dat die strategie ook het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

  Bekijk een virtual reality tourtimmerhuisVR

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen