Ziekenhuis St Jansdal Succesvol projectmatig werken - ook als online training

De ziekenhuiszorg verandert razendsnel. Succesvol werken in projecten helpt om goed met nieuwe uitdagingen om te gaan. TwynstraGudde heeft met een training op maat Ziekenhuis St Jansdal geholpen een stap te zetten naar professionalisering van projectmatig werken.

Foto: Ziekenhuis St Jansdal

Het oprichten van een nieuwe afdeling. Het invoeren van een ander aanmeldsysteem. Het integreren van werkprocessen. Het zijn allemaal voorbeelden van veranderingen waar ziekenhuizen met regelmaat mee te maken krijgen. Succesvol veranderen is mogelijk door projectmatig te werken: met een helder doel voor ogen en binnen het gestelde budget qua tijd en geld. Projecten in ziekenhuizen zijn echter uitermate lastig. Je moet als projectmanager bewegen in een complexe omgeving. Traditionele kaders gaan vaak niet op. Ziekenhuis St Jansdal, met vestigingen in Harderwijk, Lelystad en poliklinieken in Dronten, Nijkerk en Putten vroeg TwynstraGudde om zijn medewerkers op dit gebied te trainen.

Training op maat

Onze adviseurs hebben in samenspraak met de interne St Jansdal Academie gekozen voor een speedcursus van twee dagdelen. Voordeel is dat de medewerkers hierdoor slechts kort uit het primaire proces werden gehaald. De opzet van de training is verder in overleg met het ziekenhuis nauwkeurig op maat bepaald.

Theorie en praktijk

Belangrijk onderdeel was het verbinden van theorie en praktijk. De theorie bood houvast in de opdrachten. De deelnemers brachten daarbij hun eigen casuïstiek in en daarover gingen de trainers het gesprek aan. Vanaf het eerste moment voelde de training daardoor als relevant. We hebben in de training verschillende werkvormen gehanteerd. Delen waren klassikaal. Op onderdelen werkten de deelnemers in tweetallen of in kleine groepen. Tussentijds gingen de deelnemers met een huiswerkopdracht direct met het aangeboden materiaal aan de slag. De complete speedcursus hebben we op deze manier voor zes groepen verzorgd.

'TwynstraGudde dacht actief met ons mee en was flexibel in de vormgeving van de training. Met de beschikbare tijd konden we een mooie training op maat bieden voor onze medewerkers. Zo zijn zoveel mogelijk medewerkers passend geschoold, zonder het primaire proces te verstoren'.
Marjon Lamers, Adviseur bij de St Jansdal Academie

Resultaat: één taal in projecten

Door gezamenlijk te leren en door theorie en praktijk te verbinden, hebben we met Ziekenhuis St Jansdal een mooie stap gezet naar het professionaliseren van projecten. Er is een gezamenlijke taal ontwikkeld. Inmiddels worden steeds vaker kritische vragen gesteld bij de start van een project. Meer en meer werken medewerkers op dezelfde manier binnen projecten. Dit geeft inzicht en overzicht. Projectleiders en -medewerkers zijn sterker geworden om de uitdagingen die de komende periode nog gaat brengen, aan te gaan.

Toegevoegde waarde van TwynstraGudde

Projectmatig werken is één van de kernactiviteiten van TwynstraGudde. Daar komt bij dat onze trainers goed op de hoogte zijn van de uitdagingen van de ziekenhuiswereld en de dynamiek die deze met zich meebrengen. Zij zijn daardoor als geen ander in staat om theorie en praktijk met elkaar te verbinden en (online) trainingen echt op maat vorm te geven.

Online projectmatig werken training

In deze tijden verandert de samenwerking binnen en tussen organisaties en er ontstaan nieuwe mogelijkheden. Zo hebben wij deze training aangepast naar een online setting. Wil je daar mee over weten? Vul dan onderstaand formulier in.

Wil je meer weten over een online projectmatig werken training?

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.