TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Erasmus Universiteit Rotterdam Samenvoeging afdelingen leidt tot betere resultaten

  De afdelingen Facilitaire Zaken en Vastgoed van de Erasmus Universiteit Rotterdam zetten zich beide in voor een excellente omgeving voor studenten en docenten. We hebben geholpen deze afdelingen samen te voegen. Het leidt tot betere resultaten voor hetzelfde budget.

  De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) doet onderzoek en verzorgt onderwijs aan meer dan 30.000 studenten. De laatste jaren is de EUR steeds internationaler geworden: bijna 20 procent van de studenten heeft een niet-Nederlands paspoort. Excellente faciliteiten zijn juist ook voor deze studenten van grote waarde: niet alleen goede ruimtes voor onderwijs en onderzoek, maar flexibele werkplekken, concentratieplekken, verblijfsgebieden, ruimtes waar men elkaar kan ontmoeten en restaurants. Een voorbeeld is de Erasmus Food Plaza waar gasten de hele dag welkom zijn voor ontbijt tot en met diner.

  Twee afdelingen, één werkomgeving

  Tot voor kort waren twee afdelingen met samen 70 medewerkers verantwoordelijk voor alle gebouwen en de bijbehorende voorzieningen: de afdeling Vastgoed en de afdeling Facilitaire Zaken. De verschillen tussen de afdelingen zijn groot, maar in de basis werken ze aan dezelfde doelstelling: een excellente werk- en onderwijsomgeving. Beide afdelingen leveren een stukje van de puzzel en alleen als alle stukjes passen, is de eindgebruiker tevreden. In de loop van de jaren was er al een intensieve samenwerking tussen de afdelingen. Samenvoeging was een volgende logische stap.

  Mogelijkheden en competenties combineren

  TwynstraGudde heeft de fusie tussen de afdelingen voorbereid. Er zijn gesprekken gevoerd met groepen medewerkers en werksessies met het management georganiseerd. Aan de hand van een aantal centrale thema’s is er gekeken naar verschillen en overeenkomsten tussen beide afdelingen. Bij de afdeling Vastgoed is het projectmanagement bijvoorbeeld goed ontwikkeld, terwijl de afdeling Facilitaire Zaken vooral sterk is in het managen van de wensen en verwachtingen van eindgebruikers. Wat kunnen de afdelingen van elkaar leren? Een effectieve aanpak combineert de mogelijkheden en competenties van beide bloedgroepen.

  Een gedragen organisatieplan

  In samenspraak met trekkers afkomstig uit beide afdelingen is er een structuur voor de nieuwe afdeling opgezet met werkprocessen en functieprofielen. Ook is er een formatie-benchmark uitgevoerd om te borgen dat de beoogde efficiëntieslag inderdaad wordt gerealiseerd. Het proces heeft geleid tot een organisatieplan dat gedragen wordt door de medewerkers van beide afdelingen. De teammanagers zorgen nu zelf, stap voor stap, voor implementatie van de voorstellen.

  Wat merken studenten en docenten ervan?

  Door de kerncompetenties van beide afdelingen effectief te combineren is meer kwaliteit voor hetzelfde budget mogelijk. De omgeving van de campus, de gebouwen en de voorzieningen in de gebouwen worden gezamenlijk nog beter gericht op de behoeften van docenten en studenten.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen