TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Garage2020 Met design thinking methode naar nieuwe concepten voor de werving van pleegouders

  Het aantal pleegouders neemt al jaren af. Daardoor wordt het steeds lastiger om een goede match te vinden voor kinderen, die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Om deze reden moest de wervingscampagne voor pleegouders vernieuwd worden. Garage2020 is gevraagd om hier onderzoek naar te doen. Door design thinking tools in te zetten en samen te werken met verschillende partijen heeft Garage2020 uitgebreid in kaart gebracht waar de knelpunten zitten en waar kansen liggen. TwynstraGudde heeft dit creatieve proces begeleid.

  Pleegzorg Nederland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben Garage2020 opdracht gegeven om mee te denken over een campagne voor de werving van pleegouders. Garage2020 – een innovatieve organisatie, die als missie heeft om jeugdzorg overbodig te maken – is gestart met een vooronderzoek om te kijken waarom mensen afhaken om pleegouder te worden en waar vervolgens iets te winnen valt.

  Winkansen voor het wervingsproces

  Aan de hand van interviews, literatuuronderzoek en data-analyse is er een klantreis ontwikkeld. Door de route die iemand aflegt om pleegouder te worden in kaart te brengen, zijn drie belangrijke winkansen voor het wervingsproces zichtbaar geworden.

  Zo bleek dat potentiële pleegouders na het opvragen van een informatiepakket met veel vragen komen te zitten. Deze vragen moeten zij ergens kunnen stellen. Daarnaast zit er vaak heel veel tijd tussen de aanmelding van de aspirant pleegouders en de daadwerkelijke plaatsing van een pleegkind. En een goede relatie tussen de pleegouders en de biologische ouders is erg bepalend voor het welzijn van het kind. Daarom is het van belang om te onderzoeken of dit gegeven een rol kan spelen in het matchingsproces.

  Partijen verbinden

  Garage2020 vroeg TwynstraGudde om de samenwerking tussen verschillende partijen in goede banen te leiden. Om tot oplossingen te komen om de werving van pleeggezinnen te verbeteren, werkte Garage2020 namelijk samen met diverse partijen, waaronder Pleegzorg Nederland, het ministerie van VWS, ontwerpers, marketeers, pleegouders en professionals uit de pleegzorg. Service Designbureau Essense en Ynformed speelden een belangrijke rol in het verwerken van alle inzichten in een klantreis en in de data-analyse.

  Inzet van design thinking tools

  Tijdens het project hebben we eerst uitgebreid gekeken naar het probleem en naar de diepere context. Vanuit de design thinking methode hebben we daarna een ideation sessie georganiseerd, waarin we pleegouders, marketingprofessionals, ambtenaren, ontwerpers en pleegzorgprofessionals bij elkaar hebben gebracht. Tijdens deze sessie zijn zij begeleid om ideeën te bedenken, die aansluiten bij één van de drie winkansen.

  De meest interessante ideeën zijn uitgewerkt tot drie concrete concepten. Deze concepten hebben we vervolgens getoetst en voorgelegd aan biologische ouders, pleegouders en professionals om de concepten verder aan te scherpen. Door mensen concrete ideeën voor te leggen, zijn er tijdens deze zogenaamde prototypetests veel nieuwe inzichten opgedaan.  

  De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

  Het bij elkaar brengen van partijen is één van de expertises van TwynstraGudde, ook in creatieve projecten. We hebben veel ervaring met het inzetten van design thinking tools, waardoor we in samenwerking met ontwerpers en organisaties als Pleegzorg Nederland en het ministerie van VWS gezamenlijk komen tot nieuwe concepten en oplossingen.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen