TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Gemeente Nijkerk Levensloopbestendige appartementen in een villawijk: kan dat?

  Aan de Nautenaseweg ontwikkelt de gemeente Nijkerk een locatie met kavels voor vrijstaande woningen. Geen plaats voor seniorenappartementen zou je denken. Toch wel! TwynstraGudde hielp de gemeente om de beste marktpartij te vinden 

  Scouting Nijkerk heeft sinds 2019 een nieuwe stek. De oude locatie aan de Nautenaseweg kwam daardoor beschikbaar. De gemeente is eigenaar van de grond en wil hier drie tot vier levensloopbestendige appartementen laten bouwen door een nader te selecteren marktpartij, passend in de omgeving met vrijstaande woningen. Hoe vind je daarvoor de juiste marktpartij? Het aantal appartementen is relatief beperkt. Toch is het vinden van de juiste marktpartij cruciaal gezien het woonconcept en bijbehorende context. Het ingediende ontwerp was daarom verrassend: een inschrijving met een ontwerp dat voorziet in geen vier maar drie appartementen in de vorm van een villa, waarbij deze inschrijving ook nog de hoogste grondbieding heeft!

  Proportionaliteit als leidraad 

  Als je gaat voor kwaliteit als gemeente, ligt het gevaar op de loer dat je een stapeling krijgt van randvoorwaarden en eisen, die vervolgens aan een groot aantal marktpartijen wordt uitgevraagd; dan is er toch meer kans? Het tegendeel is waar. De marktconsultatie bevestigde de initiële insteek dat marktpartijen uitsluitend bereid zijn om deel te nemen als ze een aanzienlijke kans maken om te winnen; daar kan je ze geen ongelijk in geven natuurlijk. Maar ook kwam naar voren dat ze de ruimte moeten hebben en krijgen om zich te kunnen onderscheiden met hun inschrijving.  

  Twee marktpartijen 

  TwynstraGudde heeft de gemeente geholpen bij de marktconsultatie, opstellen van de ontwikkelstrategie en vervolgens het opstellen van het bidbook. De keuze is gemaakt dat uiteindelijk slechts twee marktpartijen een inschrijving mochten doen. Niet veel zou je misschien denken. Maar de selectie van de juiste twee partijen én een evenwichtig bidbook heeft ervoor gezorgd dat de marktpartijen gedreven aan het werk zijn gegaan. De uiteindelijke keuze voor één van de marktpartijen van dan ook best lastig: de inschrijvingen waren allebei van hoog niveau. 

  Projectportfolio Ruimte, Wonen en EconomieDe adviesgroep Ruimte, Wonen & Economie van TwynstraGudde werkt aan grote én kleine ruimtelijke opgaven. Deze opdracht en een aantal van onze recente grote en kleine ruimtelijke opgaven hebben wij gebundeld in een boekje. 

  Schaalbaarheid  

  Uiteindelijk is er één partij gekozen die ‘slechts’ drie levensloopbestendige appartementen toevoegt aan de woningmarkt. Een druppel op de gloeiende plaat zou je zeggen. Toch zien wij dat anders. Onze aanpak is schaalbaar en toepasbaar op vele soorten locaties: inbreidingslocaties, herontwikkeling (bijv. van schoollocaties) en uitleglocaties. Als je deze mogelijke ontwikkellocaties bij elkaar optelt en op deze wijze tot ontwikkeling brengt, dan zijn wij ervan overtuigt dat je impact gaat maken. Niet alleen ruimtelijk, maar juist voor de senioren die op zoek zijn een woonconcept dat bij hun past. 

  Ontwerp Villa Nautena

  Ontwerp Villa Nautena (copyright: NCB Projectrealisatie BV en Roordink | Architecten BNA BV)

  Toepasbaarheid Didam-arrest 

  Gedurende het selectieproces werd de vastgoedwereld opgeschud door het zogenoemde Didam-arrest. Op 26 november 2021 oordeelde de Hoge Raad namelijk over de verkoop van grond de gemeente Montferland aan een projectontwikkelaar. De gemeente werd teruggefloten omdat het proces niet voldoende openbaar en transparant was. Volgens de Hoge Raad moet dat wel, ook al treedt de gemeente op als privaatrechtelijke partij.  

  De verkoopprocedure die voor de Nautenaseweg is gevolgd, is goed toepasbaar voor gemeenten die grond willen verkopen én (uiteraard) willen voldoen aan de uitspraak van de Hoge Raad. De aanpak voorziet in een transparant proces, waarbij marktpartijen de gelegenheid krijgen op prijs én kwaliteit met elkaar te concurreren.

  Martin Langerak, gemeente Nijkerk, aan het woord:

  'Voor de uitgifte van het bouwperceel hadden wij ons vooraf ten doel gesteld: een hoogwaardig kwaliteitsniveau van het bouwplan en een transparante marktselectie. De verkoopbegeleiding van TwynstraGudde heeft bijgedragen dat deze twee doelen meer dan zijn behaald.' 

  Waarom TwynstraGudde?  

  Onze adviseurs hebben veel ervaring met begeleiding van tenders en verkoopprocedures, zowel bij grote als kleine projecten. Wij treden graag op als partner in het proces, waarbij wij samen met de gemeente op basis van maatwerk de vertaling maken van strategie naar uitvoering. Door onze kennis maar zeker praktijkervaring, voorzien wij tijdig de ‘hobbels’ die er aan komen en kunnen we daar op anticiperen waardoor het proces soepel verloopt. 

  Wil je meer weten over de aanpak die wij voor de gemeente Nijkerk hebben toegepast? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op. 

   

  Ja, ik wil meer weten over de aanpak

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen