TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Rijksvastgoedbedrijf Evaluatie complex bouwproject levert waardevolle lessen

  In 2017 is het vernieuwde Rijksverzamelkantoor Rijnstraat 8 in Den Haag in gebruik genomen. Het was een complex project in een binnenstedelijke omgeving. In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf heeft TwynstraGudde het project geëvalueerd en waardevolle lessen voor de toekomst getrokken.

  Het gebouw Rijnstraat 8, pal naast Den Haag CS, is in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf volledig vernieuwd. In 2017 is het door Zijne Majesteit de Koning geopend en sindsdien zijn er twee departementen en enkele rijksdiensten gehuisvest. Het was een complex project en kreeg volop aandacht gedurende de bouw en daarna. Het gaat om een beeldbepalend, binnenstedelijk gebouw waar ook nog een openbare weg en een tram doorheen gaan. Ook was het project onderdeel van een verhuiscarrousel tegen de achtergrond van een rijksbrede bezuinigingsoperatie en was gekozen voor een DBFMO-contract, waar destijds nog weinig ervaring mee was opgedaan.

  We kunnen we leren?

  Een complex project kan veel leerwinst opleveren. Daarom besloot het Rijksvastgoedbedrijf het project te evalueren. Welke lessen kunnen de projectmanagers en de leden van het projectteam trekken op het gebied van organisatie, governance, samenwerking, planning en contractering? Wat ging er goed en wat kon beter? Adviseurs van TwynstraGudde hebben de evaluatie begeleid.

  Constateren is dienstbaar aan leren

  In onze visie is een moment van terugkijken onderdeel van het zorgvuldig afronden van een project. Niet alleen om als team goed af te sluiten, maar ook omdat er in een project vaak veel geleerd is dat ook relevant is voor andere, toekomstige projecten. Hierbij is het constateren dienstbaar aan het leren. Ook is het belangrijk dat er aandacht is voor de context waarin betrokkenen hebben moeten handelen en voor wat goed is gegaan, want ook daar kun je van leren.

  Lessen en leerproces

  Wij zijn gestart met een sessie waarin wij het projectverloop op hoofdlijnen met een aantal betrokkenen hebben gereconstrueerd. Vervolgens analyseerden we de projectdocumentatie en hebben we elf betrokkenen geïnterviewd, onder wie de projectmanagers, contractmanagers en technisch managers. Hierbij hebben we gefocust op onderwerpen die de betrokkenen zelf het meest belangrijk vonden en waar zij lessen aan verbinden. Dit leverde een rijke oogst op.

  Uit de individuele lessen hebben we leerpunten gedestilleerd die het Rijksvastgoedbedrijf als organisatie kan helpen bij toekomstige projecten. Deze leerpunten hebben we vervolgens, samen met de overkoepelde analyse, gepresenteerd tijdens een reflectiesessie. Hierin zijn de bevindingen getoetst en aangescherpt, en zijn betrokken met elkaar in gesprek gegaan over de leerpunten. Zij doorleefden de lessons learned waarmee de reflectiesessie zelf onderdeel was van het leerproces. Het Rijksvastgoedbedrijf gebruikt de lessen om de uitvoering van projecten verder te verbeteren.

  Onze toegevoegde waarde

  Adviseurs van TwynstraGudde hebben inhoudelijke kennis van vastgoed- en huisvestingprojecten en projectmanagement in complexe publieke omgevingen. We combineren deze kennis met onze onderzoekservaring op het gebied van samenwerking en met bestuurlijke sensitiviteit. De uitkomsten van een evaluatie vatten we samen in leerpunten waar je als opdrachtgever of projectmanager echt iets mee kunt.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen