Terugblik webinar 'De volgende stap in netwerkzorg'

Op 3 juni 2022 hebben we een webinar georganiseerd over netwerkzorg. Samenwerken is een van de speerpunten in de zorg en essentieel als het gaat om het oplossen van de grotere vraagstukken, zoals het personeelstekort en digitalisering. Tegelijkertijd wordt samenwerking vaak gezien als panacee. Maar hoe geef je samenwerking eigenlijk goed vorm en hoe ziet netwerkzorg er in de toekomst uit? En wat vraagt dat van een zorginstelling? In het webinar zijn hierop ingegaan. Wil je de opname van het webinar ontvangen? Vraag het via onderstaand formulier aan.

Toegevoegd door Douwe Hatenboer op 15 juni 2022

Tijdens dit webinar zijn Albert van Esterik (bestuursvoorzitter GGz Centraal) en Carolijn Ploem (lid Raad van Bestuur Radboudumc) met ons in gesprek gegaan over de toekomst van netwerkzorg en hoe zij hier vorm aan geven. Zij hebben de deelnemers meegenomen in hun bestuurlijke ervaringen, keuzes en dilemma’s rondom samenwerken en wat de uitdagingen van deze tijd vragen van de interne zorgorganisatie.

Opname webinar bekijken

HubSpot Video

Tips vanuit het webinar

Een volgende stap richting netwerkzorg doet een stevig beroep op leiderschap. In het webinar zagen wij dat bestuurders - vaker dan ooit - gevraagd worden om zowel de maatschappelijke belangen van een regio te dienen als zorgvuldig om te gaan met de belangen van de eigen zorginstelling. Dit vraagt om transparantie en het vroegtijdig meenemen van belanghebbenden in de afwegingen. Concrete tip: je kan daar niet snel genoeg mee beginnen!

Ook concludeerden wij dat succesvolle samenwerkingen een balans kennen tussen de elementen: inhoudelijke meerwaarde, de wijze van organisatie van de samenwerking en het vertrouwen tussen de belangrijkste spelers. In de verschillende fasen van een verband kan de nadruk op deze elementen verschillen, maar alléén door te investeren op alle drie is samenwerking kansrijk.

Contact

Heeft u een specifieke vraag over het vormgeven van uw samenwerking, waarover u met iemand van gedachten wil wisselen? Neem dan vrijblijvend contact op met Douwe Hatenboer via dha@tg.nl of 06 13 84 81 71.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.