Cordaan stopt met zelfsturing, wie volgt?

Hoera, de manager verdwijnt uit de zorg!, zo juichte een grote groep Nederlanders toen het onder thuiszorgorganisaties mode werd om te gaan werken met zelfsturende teams. Die grote groep bestond uit zorgpersoneel, patiënten, politici en belastingbetalende Nederlanders die af wilden van de niet-productieve, dure managementlaag. Jongens en meisjes in snelle pakken moesten plaatsmaken voor handen aan het bed.

Toegevoegd door Amir Sharafkhani op 8 januari 2019

Het enthousiasme over zelfsturing is niet verdwenen, maar intussen klinken er ook andere geluiden. Ruim een jaar geleden stopte de Rotterdamse thuiszorgorganisatie Laurens al met de zelfsturende teams. Vorige week volgde Cordaan, met ruim duizend medewerkers een grote thuiszorgorganisatie in Amsterdam. Keert de manager terug in de zorg?

Trouw interviewde hierover een aantal professionals in de Zorg die ervaring hebben met zelfsturende teams. Eén hiervan is Amir Sharafkhani, adviseur organisatiekunde bij TwynstraGudde. Dat twee grote thuiszorgorganisaties zijn gestopt met zelfsturing betekent volgens hem niet dat die uit de zorg verdwijnt. "Recent onderzoek wijst uit dat ongeveer de helft van de aanbieders van langdurige zorg aan zelfsturing doet. Ook is er nog altijd veel interesse in zelfsturingartikelen en -congressen en in sprekers als Jos de Blok, de man achter Buurtzorg. Die wordt gezien als de grondlegger van zelfsturing in de thuiszorg.”

Klik hier om het hele artikel in Trouw te lezen.

Heeft u vragen aan Amir of wilt u hierover met hem doorpraten? Neem dan contact met hem op via ash@tg.nlof 033 – 467 77 69.

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.