In 5 stappen een groenblauw ingericht bedrijventerrein

Een bedrijventerrein vergroenen of 'verblauwen'. Mooi gezegd, maar hoe pak je dat aan als gemeente, als parkmanagement of als onderneming? Waar begin je mee en welke stappen moet je ondernemen?

Toegevoegd door Gregor Heemskerk op 8 juni 2021

Groene-gezonde-bedrijventerreinen-1_Pagina_02

Groene-gezonde-bedrijventerreinen-1_Pagina_01

Stichting Steenbreek heeft in samenwerking met provincie Zuid-Holland het boekje Groene Gezonde Bedrijventerreinen uitgebracht. Op basis van een gesprek met adviseurs van TwynstraGudde is in dit boekje ook een procesaanpak beschreven met 5 stappen die je kunt doorlopen op weg naar een groenblauwe inrichting van een bedrijventerrein.

TwynstraGudde heeft kennis van herstructurering van bedrijventerreinen, uitwerking geven aan de klimaatadaptatieopgaven, het vormgeven van de samenwerking en het programmeren van de maatregelen.

Podcast ‘Trots boeren in de Beemster’

Luister ook de podcast ‘Trots boeren in de Beemster’ die wij in samenwerking met BNR Nieuwsradio hebben gemaakt. De kaasmakerij in de Beemster is net zo groot als een groot distributiecentrum in Waalwijk of Rozendaal. De lelijke grijze dozen kunnen een voorbeeld nemen aan hoe het pand van CONO Kaasmakers wél in het landschap past. Dat kost geld, maar zijn wij bereid om meer voor onze producten en bezorging te betalen hiervoor?

 

Stel een vraag aan:

Alle mensen

Stel een vraag aan:

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.