Verslag rondetafelgesprek hybride werken Hybride werken; frustraties de baas!

Hybride werken is meer dan alleen je kantoor anders inrichten en je ICT op orde hebben. Je werkstructuur verandert en het heeft impact op ons gedrag en onze rituelen. Op 4 november zijn wij met verschillende organisaties in gesprek gegaan. Want wie wil nou niet zijn frustraties de baas zijn, maar nog belangrijker: hoe gaan andere organisaties hiermee om en bestaat er de oplossing?

Toegevoegd door Lian Bongers op 8 december 2021

Alle frustraties kwamen aan bod tijdens onze rondetafel over hybride werken. Om er een paar te noemen: doorgeschoten efficiëntie, minder sociale correctie van collega’s, vervallen kantoren, informatie-overload via e-mail en moeite om het échte gesprek te voeren. De organisaties die deelnamen aan het rondetafelgesprek over hybride werken waren het over één ding eens; JA, het is soms echt lastig en JA, er zijn ook oplossingen voor.

Delen van praktijkervaringen en tips

Het was een geanimeerd gesprek waarbij veel onderwerpen de revue passeerden, maar wat vooral prettig was, was de herkenning en het delen van elkaars issues in het hybride werken. Het ging niet alleen over frustraties, maar ook vooral hoe daarmee om te gaan. Door het delen van praktijkervaringen en tips, kwam veel energie los bij de deelnemers. Wat te denken over ‘regiowandelingen’ om de verbinding onder collega’s te stimuleren? Of wat te denken over ‘versimpelen van werk’? Hierbij stel je als organisatie steeds de vraag: ‘wat doe ik met welk doel?’ Is het bijvoorbeeld nodig om bij elke vergadering aanwezig te zijn? Is dit systeem of procedure nodig of kan het ook eenvoudiger? Ook kwam ‘De kunst van het lummelen’ op tafel als idee om creativiteit en innovatie aan te wakkeren. ‘Sturen op gezamenlijke beloning’ kwam als motivator ter sprake om ieders bijdrage aan het teamproces te waarderen en individualisering tegen te gaan.

Wordt vervolgd…

Het was een zeer geanimeerd gesprek met levendige voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Door het grote animo en de vraag om meer, organiseren we begin dit jaar een volgende rondetafel over hybride werken waarbij we weer met allerlei organisaties om tafel gaan om elkaars ervaringen te delen en ervan te leren.

Wil jij het volgende rondetafelgesprek over hybride werken niet missen? Geef je hieronder op. Wil je in de tussentijd alvast hierover doorpraten, laat het ons weten. Wij plannen graag een (digitale) koffieafspraak in.

Beans methodiek

BEANs methodiek

Corona heeft de manier van werken in organisaties voorgoed veranderd. Inmiddels zijn we gewend aan thuiswerken en ervaren de voordelen. Maar er zijn ook de nadelen. Hoe ziet hybride (samen)werken in jouw organisatie er straks uit? De terugkeer naar kantoor vraagt om nieuwe kantooretiquette. Wij geven je tools om medewerkers op een positieve manier te laten wennen aan de nieuwe situatie.

Download de aanpak

TwynstraGudde adviseert en begeleidt organisaties naar een hybride manier van werken dat is ontstaan door corona. Wij hebben experts in huis op het gebied van huisvestings- en IT-vraagstukken, maar ook op het gebied van (hybride) leiderschap en gedrag. Laat ons weten als je behoefte hebt om hierover door te praten, op zoek bent naar een expertadvies of voor een integrale aanpak op hybride werken.

Ik geef mij op voor het volgende rondetafelgesprek

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.