Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Verslag rondetafelgesprek hybride werken Hybride werken; frustraties de baas!

  Hybride werken is meer dan alleen je kantoor anders inrichten en je ICT op orde hebben. Je werkstructuur verandert en het heeft impact op ons gedrag en onze rituelen. Op 4 november zijn wij met verschillende organisaties in gesprek gegaan. Want wie wil nou niet zijn frustraties de baas zijn, maar nog belangrijker: hoe gaan andere organisaties hiermee om en bestaat er de oplossing?

  Toegevoegd door Lian Bongers op 8 december 2021

  Alle frustraties kwamen aan bod tijdens onze rondetafel over hybride werken. Om er een paar te noemen: doorgeschoten efficiëntie, minder sociale correctie van collega’s, vervallen kantoren, informatie-overload via e-mail en moeite om het échte gesprek te voeren. De organisaties die deelnamen aan het rondetafelgesprek over hybride werken waren het over één ding eens; JA, het is soms echt lastig en JA, er zijn ook oplossingen voor.

  Delen van praktijkervaringen en tips

  Het was een geanimeerd gesprek waarbij veel onderwerpen de revue passeerden, maar wat vooral prettig was, was de herkenning en het delen van elkaars issues in het hybride werken. Het ging niet alleen over frustraties, maar ook vooral hoe daarmee om te gaan. Door het delen van praktijkervaringen en tips, kwam veel energie los bij de deelnemers. Wat te denken over ‘regiowandelingen’ om de verbinding onder collega’s te stimuleren? Of wat te denken over ‘versimpelen van werk’? Hierbij stel je als organisatie steeds de vraag: ‘wat doe ik met welk doel?’ Is het bijvoorbeeld nodig om bij elke vergadering aanwezig te zijn? Is dit systeem of procedure nodig of kan het ook eenvoudiger? Ook kwam ‘De kunst van het lummelen’ op tafel als idee om creativiteit en innovatie aan te wakkeren. ‘Sturen op gezamenlijke beloning’ kwam als motivator ter sprake om ieders bijdrage aan het teamproces te waarderen en individualisering tegen te gaan.

  Wordt vervolgd…

  Het was een zeer geanimeerd gesprek met levendige voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Door het grote animo en de vraag om meer, organiseren we begin dit jaar een volgende rondetafel over hybride werken waarbij we weer met allerlei organisaties om tafel gaan om elkaars ervaringen te delen en ervan te leren.

  Wil jij het volgende rondetafelgesprek over hybride werken niet missen? Geef je hieronder op. Wil je in de tussentijd alvast hierover doorpraten, laat het ons weten. Wij plannen graag een (digitale) koffieafspraak in.

  Beans methodiek

  BEANs methodiek

  Corona heeft de manier van werken in organisaties voorgoed veranderd. Inmiddels zijn we gewend aan thuiswerken en ervaren de voordelen. Maar er zijn ook de nadelen. Hoe ziet hybride (samen)werken in jouw organisatie er straks uit? De terugkeer naar kantoor vraagt om nieuwe kantooretiquette. Wij geven je tools om medewerkers op een positieve manier te laten wennen aan de nieuwe situatie.

  Download de aanpak

  TwynstraGudde adviseert en begeleidt organisaties naar een hybride manier van werken dat is ontstaan door corona. Wij hebben experts in huis op het gebied van huisvestings- en IT-vraagstukken, maar ook op het gebied van (hybride) leiderschap en gedrag. Laat ons weten als je behoefte hebt om hierover door te praten, op zoek bent naar een expertadvies of voor een integrale aanpak op hybride werken.

  Ik geef mij op voor het volgende rondetafelgesprek

  Neem contact op met één van onze mensen

  Alle mensen

  Neem contact op met één van onze mensen

  Alle mensen