Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  2 februari 2023 Rondetafel 'Hybride werken: groeiende discussie over HOE dan?'

  Werkend Nederland kan weer naar kantoor. Maar hoe vaak en hoe organiseren we dat dan? Wat heeft hybride werken voor de werknemer en werkgever tot nu toe gebracht? Is er al een nieuw normaal en hoe ziet dat eruit? Veel organisaties worstelen hier nog mee. Zo eenvoudig is het ook niet, want veel perspectieven op werk zijn blijvend veranderd en dat kan wringen. Hierover gaan we graag met u in gesprek tijdens een volgende rondetafel sessie op 2 februari 2023. 

  Toegevoegd door Rogier van Es op 21 december 2022

  Op 2 februari zijn we te gast bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), op hun locatie op de Henri Faasdreef 312 in Den Haag. Bij het CBS werken 2.000 mensen in een voortdurend veranderende context, dicht op maatschappelijke vraagstukken. Dit vraagt om een werkomgeving die past bij die dynamiek. Sinds 2019 is het CBS bezig met het gefaseerd implementeren van een nieuwe huisvestingsvisie. Hybride werken is daar ook onderdeel van geworden. Voorafgaand aan de rondetafel leidt het CBS u graag rond door deze nieuwe werkomgeving om hun perspectief en dilemma’s op hybride werken toe te lichten.

  Dilemma's hybride werken

  Aansluitend op de rondleiding gaan we met diverse organisaties in gesprek over de dilemma’s van hybride werken. Hoe doen we dat nu met elkaar? Hoe komen we tot consensus over prettig samenwerken en hoe verbinden we ons met elkaar en waar doen we dat (op kantoor, hybride, online, elders)? Hierbij focussen we ons op de veranderende behoefte van zowel werknemers als werkgevers over de werkomgeving, werkplekmix, thuiswerkplek, de benodigde middelen (bricks en bytes) en op de veranderingen in ons gedrag en rituelen (behaviour en belonging). 

  Programma

  Het programma van deze rondetafel ziet er als volgt uit:

  • 14.00 uur: Ontvangst
  • 14.15 uur:  Introductie door het CBS
  • 14.30 uur: Rondleiding
  • 15.15 uur: Rondetafelgesprek over de dilemma’s van werkgevers en werknemers
  • 16.45 uur: Netwerkborrel

  Meepraten?

  Wilt u deelnemen aan deze rondetafel? Om uw ervaringen met en ideeën over hybride werken te delen en om inspiratie op te doen van andere deelnemers? Meldt u zich dan via onderstaand aanmeldformulier. Vlak voor het rondetafelgesprek ontvangt u van ons een bevestiging met de laatste (praktische) informatie.

  Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Rogier van Es (res@tg.nl) of Lian Bongers (lbg@tg.nl).

   

  Ja, ik meld mij aan

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen

  H2: Ontwerpperspectief

  In het boek Designing With and Within Public Organizations introduceert auteur André Schaminée de kunst van het context bouwen - het creëren en onderhouden van de juiste context binnen publieke organisaties voor een eerlijk, grondig en toch beheersbaar ontwerpproces. De auteur legt aan de hand van talrijke cases de fundamentele verschillen uit tussen hoe designers en publieke organisaties denken over veranderen, samenwerken en macht, en hoe deze verschillen kunnen worden overbrugd. Hiermee wordt duidelijk wat nodig is om een goed idee ook daadwerkelijk tot verandering te laten leiden.

  H3: Het eerste deel

  Het eerste deel van het boek introduceert in duidelijke hoofdstukken verandermanagement, stakeholdermanagement, coalitievorming en macht vanuit een ontwerpperspectief. In het tweede deel van het boek legt de auteur uit hoe de nieuwe inzichten moeten worden toegepast om de juiste context te creëren en te behouden voor ontwerpen binnen publieke organisaties.