2 februari 2023 Rondetafel 'Hybride werken: groeiende discussie over HOE dan?'

Werkend Nederland kan weer naar kantoor. Maar hoe vaak en hoe organiseren we dat dan? Wat heeft hybride werken voor de werknemer en werkgever tot nu toe gebracht? Is er al een nieuw normaal en hoe ziet dat eruit? Veel organisaties worstelen hier nog mee. Zo eenvoudig is het ook niet, want veel perspectieven op werk zijn blijvend veranderd en dat kan wringen. Hierover gaan we graag met u in gesprek tijdens een volgende rondetafel sessie op 2 februari 2023. 

Toegevoegd door Rogier van Es op 21 december 2022

Op 2 februari zijn we te gast bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), op hun locatie op de Henri Faasdreef 312 in Den Haag. Bij het CBS werken 2.000 mensen in een voortdurend veranderende context, dicht op maatschappelijke vraagstukken. Dit vraagt om een werkomgeving die past bij die dynamiek. Sinds 2019 is het CBS bezig met het gefaseerd implementeren van een nieuwe huisvestingsvisie. Hybride werken is daar ook onderdeel van geworden. Voorafgaand aan de rondetafel leidt het CBS u graag rond door deze nieuwe werkomgeving om hun perspectief en dilemma’s op hybride werken toe te lichten.

Dilemma's hybride werken

Aansluitend op de rondleiding gaan we met diverse organisaties in gesprek over de dilemma’s van hybride werken. Hoe doen we dat nu met elkaar? Hoe komen we tot consensus over prettig samenwerken en hoe verbinden we ons met elkaar en waar doen we dat (op kantoor, hybride, online, elders)? Hierbij focussen we ons op de veranderende behoefte van zowel werknemers als werkgevers over de werkomgeving, werkplekmix, thuiswerkplek, de benodigde middelen (bricks en bytes) en op de veranderingen in ons gedrag en rituelen (behaviour en belonging). 

Programma

Het programma van deze rondetafel ziet er als volgt uit:

  • 14.00 uur: Ontvangst
  • 14.15 uur:  Introductie door het CBS
  • 14.30 uur: Rondleiding
  • 15.15 uur: Rondetafelgesprek over de dilemma’s van werkgevers en werknemers
  • 16.45 uur: Netwerkborrel

Meepraten?

Wilt u deelnemen aan deze rondetafel? Om uw ervaringen met en ideeën over hybride werken te delen en om inspiratie op te doen van andere deelnemers? Meldt u zich dan via onderstaand aanmeldformulier. Vlak voor het rondetafelgesprek ontvangt u van ons een bevestiging met de laatste (praktische) informatie.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Rogier van Es (res@tg.nl) of Lian Bongers (lbg@tg.nl).

 

Ja, ik meld mij aan

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

H2: Ontwerpperspectief

In het boek Designing With and Within Public Organizations introduceert auteur André Schaminée de kunst van het context bouwen - het creëren en onderhouden van de juiste context binnen publieke organisaties voor een eerlijk, grondig en toch beheersbaar ontwerpproces. De auteur legt aan de hand van talrijke cases de fundamentele verschillen uit tussen hoe designers en publieke organisaties denken over veranderen, samenwerken en macht, en hoe deze verschillen kunnen worden overbrugd. Hiermee wordt duidelijk wat nodig is om een goed idee ook daadwerkelijk tot verandering te laten leiden.

H3: Het eerste deel

Het eerste deel van het boek introduceert in duidelijke hoofdstukken verandermanagement, stakeholdermanagement, coalitievorming en macht vanuit een ontwerpperspectief. In het tweede deel van het boek legt de auteur uit hoe de nieuwe inzichten moeten worden toegepast om de juiste context te creëren en te behouden voor ontwerpen binnen publieke organisaties.

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.