Blog Handreiking participatie vormgeven in de regionale energietransitie

TwynstraGudde en TNO hebben in opdracht van de provincie Utrecht trainingen verzorgd en een handreiking opgesteld voor participatie in de Regionale Energietransitie (RES). Het eindresultaat is een participatie-handreiking, die je op deze pagina vindt. Hiermee willen we bijdragen aan de opstart en uitvoering van participatietrajecten in de RES.

Toegevoegd door David Ubbens op 4 februari 2021

Al is de RES 1.0 in de afrondende fase, de echte uitdaging voor participatie en het invullen van zoekgebieden moet nog starten. Met concrete stappen en tips bieden we je een handreiking om haalbare en transparante participatietrajecten op te zetten. Zodat gemeenten meer grip krijgen, en bewoners meerwaarde zien in het participeren.

De grafisch vormgegeven handreiking is opgebouwd uit ervaring in strategisch omgevingsmanagement en participatietrajecten van TwynstraGudde, de inzet voor een rechtvaardig energiesysteem vanuit TNO en lokale praktijkervaring van de deelnemers aan de trainingen.

Inspiratieplaat Participatie RES

Klik op de afbeelding om deze in een groter formaat te kunnen bekijken.

Meer weten?

Wil je meer weten over participatietrajecten in de Regionale Energietransitie? Of heb je hier een specifieke vraag over? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen op korte termijn contact met je op.

Heb je een vraag voor ons?

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.