TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Blog Drie lessen over projectmanagement in de zorg

    Op 17 mei jl. was de vijfde editie van het congres Projectmanagement in de Zorg, met als thema ‘in goede harmonie’. Een inspirerend programma met vele leuke gesprekken met vakgenoten in de zorg. Als partner van het congres kijken wij terug op een geslaagde vijfde editie. Vanuit het congres nemen wij drie grote aandachtspunten mee over het ontwikkelen van projectmanagement in de zorg.

    Toegevoegd door Ernst Brandsen op 20 mei 2022

    John van Rouwendaal, voorzitter van de Stichting Projectmanagement in de Zorg, opende het congres met drie doelstellingen voor projectmanagement: het mag eenvoudiger, behendiger en strategischer, in mensen en onderlinge interactie, samenwerking en werkend resultaat. Portfoliomanagement, muziek als metafoor en moed zijn onze grootste take aways om deze doelstellingen van John voor elkaar te krijgen. 

    cijfers-voor-blog-01-2Afgewogen keuzes maken: portfoliomanagement als grootste gespreksonderwerp

    Opvallend was dat de meeste gesprekken tijdens het congres gingen over het maken van heldere keuzes. Zorgorganisaties hebben niet alleen te maken met een toename van het aantal projecten en programma’s, maar ook met integraal en opgavegericht werken. Dit vereist meer overzicht, inzicht en sturing op het totale portfolio aan projecten. Wij zien dit ook steeds vaker terug komen in onze opdrachten, waarin TwynstraGudde gevraagd wordt bij het helpen inrichten van degelijk portfoliomanagement. Dit gaat over een gestructureerd proces van afwegen, selecteren en prioriteren van de meest waardevolle projecten en programma’s. Op basis daarvan kun je als organisatie kiezen waarin je echt stappen wil/moet maken, vanuit strategische ambities en beschikbare tijd/middelen. Daarbij staat ook het goed afmaken van projecten centraal, met een duurzame verankering van de resultaten in de staande organisatie.

     

    Drie lessen over projectmanagement in de zorg

    cijfers-voor-blog-02-2Muziek in projecten: na spanning komt ontspanning

    Vanuit de muziek leren we dat voor goede harmonie soms ook dissonanten nodig zijn. Na spanning komt ontspanning en dit geeft perspectief. Ook leiderschap in de muziek gaat om ruimte geven, zoals de dirigent de maat slaat, maar het ritme daarbinnen overlaat aan de musici zelf. Het samenwerken van mensen binnen projecten is een balans, waarbij soms op het oog tegengestelde krachten juist complementair aan elkaar zijn. Het tempo word immers niet bepaald door de eerste slag, maar door de tweede.  

    cijfers-voor-blog-03-2De zorg schreeuwt om moedige projectleiders

    Moed is niet het ondernemen van actie in de afwezigheid van angst, maar juist: het ondernemen van actie ondanks angst. Moed betekent dat je fouten durft te maken, je kwetsbaar opstelt en risico’s durft te nemen. Zoals Johanna Oosterbaan-Bruggeman reflecteerde: ondernemers die meer moed tonen komen verder. De grote transities van de zorg vragen om moed, ook van projectleiders. Maar hoe doe je dat, moed tonen? Johanna maakte dat concreet in vier stappen:

    1. Ga terug naar je kernkracht. Door introspectie wordt je je bewust van je eigen kracht. Luister hierbij naar je intuïtie en je gevoel en geef je grenzen aan.
    2. Gebruik je aantrekkingskracht. Wees je bewust van je talenten, hoe zet je die in om anderen mee te krijgen in de verandering die jij voor ogen hebt?
    3. Toon daadkracht. Zet je ideeën om in acties, wees pragmatisch.
    4. Toon veerkracht. Een slechte dag betekent niet gelijk een slechte week. Stop niet gelijk als je een fout maakt, maar leer ervan en ga weer door.

    Meer weten of wil je eens sparren?

    Wil je dat wij een keer vrijblijvend meedenken met jouw vragen rondom projectmatig werken of heb je een vraag, neem gerust contact met ons op of lees verder over ‘De Kracht van projectmatig werken in de Zorg’.

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen