Jezelf kennen, anderen inspireren, doen waar je voor wilt gaan Persoonlijk leiderschap ontwikkelen met ‘On Purpose’

Wil je een stevige impuls geven aan je persoonlijke ontwikkeling en je eigen leiderschap? Wil je een hardnekkig patroon doorbreken, nadenken over ‘wie je bent’ of meer leren werken vanuit je intuïtie of een innerlijke rust? Of zoek je naar meer bezieling in je werk en je persoonlijk leven? Dan is er de leiderschapservaring On Purpose.

 

On Purpose gaat over bedoelingen. De diepere bedoelingen. Wie je bent, waar je voor staat, wat je voor anderen en de wereld om je heen wilt betekenen en vooral ook: hoe je dat waarmaakt. Door de coronacrisis is dit bijzonder actueel.

  • Een goed doordacht programma dat tegelijk veilig, inspirerend en uitdagend is.
  • Diepgang in denken en voelen.
  • Je ontdekt wat jou drijft en wat dat betekent voor jou, je leiderschap, je werk en jouw rol in de wereld van morgen.
  • Wat je leert is meteen ook praktisch toepasbaar.

Voor wie?

Ervaren leiders of senior professionals met een stevige positie in hun organisatie:

  • Die meer uit zichzelf willen halen en meer kunnen en willen betekenen.
  • Die vaak al een of meerdere trainingen in persoonlijke ontwikkeling of leiderschap hebben gevolgd.
  • En die vanuit hun professionele achtergrond anderen veel te bieden hebben, maar ook van anderen (uit andere vakgebieden en sectoren) willen leren.
on-purpose-vuur-1

Hoe?

In een kleine groep van 8-12 mensen ga je in meerdaagse modules met gerichte oefeningen je eigen zoektocht aan.

De filosofie: samenhang & wisselwerking

In de wereld van nu is bezield en bezielend leiderschap hard nodig. Aan maatschappelijke uitdagingen geen gebrek. Maar waar komt jouw bezieling het beste tot zijn recht? On Purpose helpt je om de samenhang én de wisselwerking te ontdekken tussen je eigen ontwikkeling, je leiderschap en je rol in je werk, je organisatie en de maatschappij.

On Purpose is gebaseerd op een integrale vorm van ontwikkeling. Diverse concepten uit leiderschap, psychologie, organisatieontwikkeling en filosofie zijn samengesmeed tot een stevig en indringend programma. Je gebruikt je kennis, je intuïtie, je hart, je buik, heel je lijf om te zoeken naar betekenis en zingeving. Integraal wil zeggen dat je geen los en op zichzelf staand individu bent, maar deel uitmaakt van een groter geheel.

‘De lessen die ik in mijn leven al geleerd had, heb ik in feite ‘dieper geleerd’. Ik weet nu wat mijn ‘triggers’ zijn, waar ik energie van krijg en wat ik persoonlijk kan brengen. Daardoor ben ik beter in staat het beste uit mezelf te halen. In mijn werk en privé.’
Remko Zuidgeest

Unieke combinatie van werkvormen

We maken gebruik van de beste - bewezen – methodieken, zoals TheoryU, dialoogvormen, Mindfulness en Yoga, systemisch werk, visualisaties, rituelen, Deep Democracy, transformational presence, NLP en counseling.

Twee leerwegen

  • Van binnen naar buiten: eerst bezinning en reflectie, daarna actie en waarmaken.
  • Van buiten naar binnen: inspiratie, feedback en dialoog om te komen tot persoonlijke verdieping.

Tijd voor stilte, reflectie en rituelen

We trekken ons terug op de mooie, verstilde buitenlocaties Morgenstern in Barchem en Samaya in Werkhoven. Je volgt een vast dagritme waarin plek is voor stilte, yoga
en ontspanning, individuele reflectietijd, dialoog, plenaire bijeenkomsten en werk in kleine groepen. Met behulp van rituelen markeren we samen de stappen in de ontwikkeling van jouw leiderschap.

Zeven bijzondere ontmoetingen:
de leiderschapsdialogen

Tijdens de zeven leiderschapsdialogen ontmoet je telkens aansprekende gasten. Mensen die op hun eigen manier ‘On Purpose’ leven. En zo verschil maken. Soms verzorgen onze gasten een deel van het programma, soms vertellen ze over hun levenspad en hoe zij hun ervaringen doorvertalen in hun werk. Zo ontstaat een leerzame en betekenisvolle dialoog.

‘On Purpose brengt je inzicht. Het programma hielp me om me van een aantal zaken te bevrijden.’
Jan Paul de Vries
Programma In vogelvlucht

Hans Frints - Begeleider en inspirator
'Ik had het gevoel dat ik vastzat in mijn werk en in mijn hoofd. Na On Purpose was het voor mij helder wat ik wil en hoe ik daarin verder wil.'
Anka Konings

De modules

On Purpose bestaat uit drie modules: in de eerste module sta je zelf centraal. Daarna verschuift het accent meer naar jouw relatie tot de wereld. Zo bouw je steeds verder voort op de inzichten die je meekrijgt.

1. Being Aware

Bewustzijn is het fundament van je persoonlijk leiderschap. Als leider heb je zelfinzicht nodig om steeds zelf het startpunt te kunnen zijn van ontwikkeling.

21 maart t/m 24 maart 2022

Doen: je verzamelt feedback uit je werk- en privé omgeving, onderzoekt je eigen levensloop en leert oude ballast en patronen lost te laten en je te verbinden met je unieke kwaliteiten. Via familie- en organisatie-opstellingen verdiep je je zelfinzicht en ervaar je gevoelsmatig op een dieper niveau de kwaliteiten en valkuilen van je eigen plek. Je leert wat je innerlijk moet doen om in je kracht te blijven en anderen te kunnen dienen.

Doel: inzicht krijgen in wie jij bent, wat jouw unieke persoonlijkheid is en hoe dat doorklinkt in jouw leiderschap. De basis voor houvast.

‘Knowing yourself is the beginning of all wisdom’
Aristoteles

2. Being Inspired

Van geïnspireerde mensen gaan kracht en een enorme positieve werking uit. Maar anderen inspireren begint met zelf geïnspireerd zijn.

16 mei t/m 18 mei 2022

Doen: we onderzoeken waarvan jij in vuur en vlam raakt. En welke betekenis jij kunt hebben voor jezelf én voor de ander. We richten ons op het ontdekken van jouw volle potentieel en ‘wat jou zin geeft’. En helpen je om vanuit verstilling te luisteren naar je innerlijke stem.

Doel: je ontdekt wat jouw unieke talent is en waar je tegen liegt als je dit talent niet vol leeft. Ook ontdek je dat wat jou drijft deel uitmaakt van een groter verhaal. Wat is jouw Purpose, waar sta jij voor? En hoe vertaal je dit door in je eigen leiderschap en werk?

19 april 2022

Leiderschapsdialoog in combinatie met een vorm van intervisie.

’Who looks outside dreams, who looks inside awakens’
Carl Jung

3. Being On Purpose

In de laatste fase in het programma slaan we de brug naar de toekomst: wat heb je nodig om werkelijk je eigen weg te kunnen gaan en je eigen visie waar te maken. Deze module bestaat uit twee bijeenkomsten die op elkaar voortbouwen.

Deel 1 - 20 september t/m 22 september 2022

Doen: we helpen je groot te dromen en klein te handelen. Want werken aan een betere wereld, zit hem vaak in kleine dingen. Proberen is leren: we dagen je uit een change maker te zijn en een gewaagd doel te kiezen. Tijdens de 40 dagen challenge ga je aan de slag met een real-life case: jij gaat het mogelijk maken.

Doel: een creatieve en betekenisvolle bijdrage leveren aan een betere wereld. Jij laat het gebeuren.

Deel 2 - 7 november t/m 9 november 2022

Doen: leren hoe je omgaat met het ritme van stagnatie en groei. Hoe blijf in je contact met jouw bronnen van ontwikkeling? Je leert om jezelf bij tegenslag weer in een creatieve staat van verruimd bewustzijn te brengen. Oogsten wat On Purpose jou heeft opgeleverd.

Doel: beter omgaan met voorspoed en tegenslag. Zodat je je eigen weg kunt gaan. Daarbij ronden we On Purpose op een inspirerende manier met elkaar af.

‘Be the change you wish to see in yourself’
Mahatma Ghandi

De begeleiders

Dorine-en-Hans

Hans Frints 

Hans is vaste begeleider en inspirator.

‘Voor mij is met On Purpose een droom uitgekomen. Ik help je graag om van binnenuit in beweging te komen en ‘met een twinkeling in je ogen’ te leven en werken. Ik werk met diepgang en humor, zoek naar ‘wat jou zin geeft’ en hoe je dit verbindt met je werk. Ik confronteer en inspireer, laat me raken en ontroer, hou van echtheid en levensenergie en als deze zichtbaar worden in je werk.’


 Dorine Wesel

Dorine is vaste begeleider en inspirator.

On Purpose is voor mij een mogelijkheid om bij te dragen aan het vinden van ieders pad en zingeving. Ik bied onderdak, inspireer, laat je twijfelen en ontroer je. Ik kan je compassievol confronteren en ik ben een en al oprechtheid. Met dit programma creëer ik een atmosfeer, een kleur en een geur die authentiek bij mij past: warm, puur liefde- en aandachtsvol.’

'De manier van begeleiden was zeer kundig. Ze namen geen genoegen met de eerste laag. Ze gaan door naar de volgende en prikken overal doorheen.'
Anka Konings

Naast de vaste begeleiders zijn bij On Purpose steeds weer nieuwe, aansprekende gasten betrokken. Hieronder enkele mensen die in eerdere leergangen een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Leiderschapsdialogen.

awraham
Awraham Soetendorp

Awraham Soetendorp is een geïnspireerd geestelijk leider, werd in 1943 in het getto van Amsterdam geboren, aan pleegouders meegegeven en overleefde zo de oorlog. Hij was deelnemer aan het World Economic Forum, spreekt op internationale conferenties en werd onderscheiden voor zijn inspanningen voor mensenrechten, milieu, dialoog en wereldvrede. 

danielle
Daniëlle Jaspers

Daniëlle heeft na haar opleiding communicatiewetenschappen 13 jaar als communicatieadviseur in het bedrijfsleven gewerkt. Daarna maakte ze een switch en verbond ze zich dieper met haar passie voor persoonlijke ontwikkeling, kunst, kleuren, creatieve expressie en intuïtief schilderen. Ze werkt als zelfstandig kunstenaar, docent, trainer en coach. 

herman
Herman Wijffels

Herman was topbestuurder en hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke verandering. ‘Mijn levensfilosofie is dat je hier rondloopt om je potentie te ontwikkelen en al doende jouw bijdrage te leveren aan de samenleving.’

pierre
Pierre Mak

Pierre is bariton, studeerde zang aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht, aan het Mozarteum in Salzburg en de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Hij is hoofdvakdocent solozang Conservatorium van Amsterdam. Eigenzinnig, verbindend, met humor. Brengt mensen in beweging en tot expressie.

annemarie
Annemarie van der Toorn

Annemarie heeft een bijzonder oog voor non-verbaal gedrag, is internationaal paardengedragstrainster en heeft twee boeken geschreven: 'Paarden(f)luisteren' en 'Kijken door de ogen van het paard'.

marcus
Marcus Bach Sorensen

Marcus is born in Denmark and currently lives in London. His personal life story and his professional background in psychology, therapy and spirituality are a source of inspiration for our leadership dialogue on Being on Purpose.

channah
Channah

Channah verbaast, ontroert en raakt, singer songwriter. 
Gwen Timmer - Leiderschapsprogramma On PurposeGwen Timmer

Gwen is een zeer ervaren coach, supervisor en trainer/opleider. Haar hart ligt bij het stimuleren en begeleiden van persoonlijke processen waarbij ze vanuit vertrouwen en respect altijd uitgaat van de autonomie van mensen. Gwen ondersteunt ons in het systemische opstellingenwerk.

Madeleine Ingen Housz - Leiderschapsprogramma On PurposeMadeleine Ingen Housz

Madeleine is een ervaren musicus en coach. Zij is in staat om authenticiteit en verbinding door middel van stem en zang te versterken en heeft groot vertrouwen in ieders natuurlijk aanwezige muzikaliteit en stem. In On Purpose helpt ze graag je natuurlijke spontaniteit terug te vinden, waarbij ze op een unieke manier combineert met muzikaliteit, inzet van je lichaam en coaching op houding en stem.

Marleen van de Kerkhof - Leiderschapsprogramma On PurposeMarleen van de Kerkhof

Marleen is plaatsvervangend commandant van het korps Brandweer Amsterdam Amstelland. Op inspirerende wijze deelt zij in onze leiderschapsdialoog met de groep haar visie op leiderschap in een uitdagende omgeving. Openhartig geeft zij inkijkjes in haar eigen bezieling en purpose. Daarbij laat ze zien hoe ‘het voor- en naleven van je purpose’, een proces is waarin je steeds blijft leren, af en toe valt, dan weer opstaat en steeds weer moedig voorwaarts gaat.

Praktische informatie

Intake

Deelname aan On Purpose start met een persoonlijk gesprek met de trainers. We maken kennis met elkaar, onderzoeken je ontwikkelvragen en staan stil bij hoe je ontwikkeling past bij het programma.

Start volgende groep:

On Purpose groep 6 start in maart 2022.

Data

On Purpose bestaat uit de volgende programma onderdelen:

Being Aware:
21 maart t/m 24 maart 2022
Start op maadagochtend en eindigt op donderdag om 12.30 uur.

Being Inspired:
16 mei t/m 18 mei 2022
Start op maandagavond en eindigt op woensdag om 17.30 uur.

Leiderschapsdialoog: 19 april 2022, start 9 uur, einde 17 uur.

Being On Purpose:
Deel 1 is van 20 september t/m 22 september 2022. De start is op dinsdagochtend en eindigt op donderdag om 12.30 uur.

Deel 2 is van 7 november t/m 9 november 2022. De start is op maandagochtend en eindigt op woensdag om 12.30 uur. 

De prijs voor deelname bedraagt in totaal  € 12.500,- exclusief btw. Het bedrag is opgebouwd uit de opleidingskosten (€ 9.800,- excl. BTW) en accommodatiekosten (€ 2.700,- excl. BTW, het totaalbedrag is inclusief alle bijeenkomsten, catering en accommodatiekosten.

Als je interessse hebt of meer wilt weten, neem dan contact op met Hans Frints (hfr@tg.nl, 06 21 29 27 29) of Dorine Wesel (dws@tg.nl, 06 20 59 64 66).

Wij verwelkomen in On Purpose ook bijzonder graag leiders die werken in organisaties uit het maatschappelijk veld. Voor hen zijn er mogelijkheden waarbij wij (een deel van) de opleidingskosten sponsoren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te onderzoeken.

Social distancing in de wereld van nu

Ook hier wordt rekening mee gehouden. On Purpose vindt plaats op een locatie waar wij exclusief gebruik van maken en waar we zonder meer de social distancing maatregel van 1,5 meter kunnen handhaven, ook in de zalen. Wij zullen het programma, met behoud van kwaliteit, zeker aanpassen aan de (dan geldende) coronamaatregelen, bijvoorbeeld door een meer blended leeromgeving.

Benodigde tijd

De programmaonderdelen omvatten 35 dagdelen. Reken daarnaast op individuele tijd voor voorbereiding, de vertaalslag naar je werk en voor het Change Makers project.

Locatie

De modules vinden plaats op de prachtige buitenlocaties Morgenstern in Barchem en Samaya in Werkhoven.


Schrijf je nu in voor 'On Purpose'
Organisaties van de deelnemers aan On Purpose

Onze deelnemers zijn veelal ‘midden managers’, eindverantwoordelijken en professionals en zij komen uit diverse profit en not-for profit organisaties.
Het gemiddelde cijfer waarmee zij On Purpose waarderen is een 8,5.

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.